Vandringens dag avklarad i ösregn

Hej Hej

Ända sedan 1885 har Svenska Turist Föreningen guidat människor till de smala stigarna vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället.Vandringens dag är en dag skapad av STF för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Dagen infaller alltid den andra lördagen i september. Att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt bort. Ofta räcker det bara att du öppnar dörren och går ut. Vandringens dag avklarad i ösregn. Min plan idag var att gå en vandring runt Solna med syster men vi hoppade av den på grund av vädret. Så jag gav mig ut på en egen liten vandring i skogen här hemma vid.  .

Vandringens dag avklarad i ösregn

Jag älskar att vara ute och gå hade mer än gärna gett mig ut på en vandring idag men det går ju flera tåg på att vandra. Vad är egentligen skillnaden på att vandra och promenera? Enligt Halloj Världen finns en liten regel  som säger att om du planerat din vandring så är det just en vandring. Men om du bara strosar lite planlöst så är det en promenad.

Nära ögat att jag klev fel

Det var så nära ögat att jag klev på detta kraniet som låg på gångstigen. Tänk om jag hade stigit på det. Hua hua säger jag allt. Vad är det är från för djur? Någon som vet eller kan något om djurs kranium?

Vi mot världen Vill ha alla färger

Jag såg ett litet löv som bjöd på alla färger som höstens löv brukar skimra i. Kommer alltid att drömma om vi mot världen Vill ha svart, vill ha vitt, vill ha alla färger Ah, ah, ah Alla färger som Veronica sjunger i Vi mot världen. Visst var lövet vackert!

Sista sticklingarna i jorden kan jag nu säga check på

Nu får jag allt ge mig ut på jakt efter nya sticklingarna för nu är mina sista tre sticklingar även de i jorden och i nya krukor. Många sticklingar har det blivit den sista tiden för mig.

Puss & Kram

 

 

6 thoughts on “Vandringens dag avklarad i ösregn

Add yours

  1. Den skillnaden mellan att vandra och promenera visste jag inte. Men nu när jag tänker efter så stämmer nog det också, även om jag inte satt ord på det tidigare. Finns så många ord för detta med att gå ut och gå egentligen,

  2. Jag älskar också att promenera och kan också tänka mig hur länge som helst. Jag skulle gå igår och jag satt på mig kläder och skulle precis ta fram öronslingan till mobilen så var himmeln, skyn totalt öppen, det vara vräkte ner, det kom poff bara helt sjukt, sedan regnade det hela kvällen sedan, så jag vart lite sur haha

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: