Behöver man en barnförsäkring?

” Inlägget är i annonssamarbete med Barnförsäkring.se ”

Hej Hej

När man blir förälder sker många saker med en som människa. Du blir inte bara mamma eller pappa utan du får ansvar för en annan människas liv i 18 år med allt vad det innebär. När jag blev förälder för första gången för över 20 år sedan tyckte jag det var många föräldrar som struntade i att teckna barnförsäkringar på sina barn. Behöver man en barnförsäkring? Den frågan stöttes och blöttes flitigt på både Öppna förskolan men även i min föräldragrupp.

Behöver man en barnförsäkring?

Mitt självklara svar på den frågan är att det är oerhört viktigt att försäkra sina barn. Lika mycket som vi försäkra våra hem och bilar. Barn är snälla och gulliga men tro mig det kommer hända saker med och kring även det snällaste och lugnaste barnet. Någon cyklar omkull ett annat råkar få en pinne nära ögat så det blir ett ärr kvar. Eller ännu värre något barn råkar ut för en sjukdom.

Samhällets skydd är otillräckligt enligt mig för att man aldrig kan varken veta eller förutspå vad som händer i livet. Barnförsakring.se är en guide om barnförsäkringar. Guiden  kan hjälpa till att hamna rätt bland att försäkringar som finns till barn.

Kommunens barnförsäkring – räcker inte den?

Denna frågan var en av dem som vi första gångs föräldrar diskuterade flitigt när våra guldklimpar kom. Jag var av den åsikten att den inte räckte till medan andra tyckte tvärtom. Viktigt att känna till är att kommunernas försäkringar gäller oftast för alla barn som går på dagis, förskoleverksamhet eller skola gäller bara olycksfall, inte för sjukdomar. Det är faktiskt fler barn som för bestående men på grund av sjukdom än olycksfall. Just därför bör du komplettera med  en privat barnförsäkring som täcker både olycksfall och sjukdom .Många kommuners kommunförsäkringen gäller dessutom bara under verksamhetstiden och inte på fritiden. Ta reda på hur det förhåller sig i din kommun!

Jämför barnförsäkringar innan du tecknar en försäkring

För oss föräldrar är det viktigt att vi kollar över och jämför vilken försäkring som passar oss och våra behov, förutsättningar allra bäst för vårt barn. Barnförsakring.se är en guide om barnförsäkringar som enkelt kan ge både svar och underlätta när vi ska teckna en försäkring åt det allra käraste vi har – nämligen våra barn.

Visste ni att en barnförsäkring ofta gäller fram till det att barnet fyllt 25 år? En barnförsäkring ger kan delas in i tre olika delar:

  • Invaliditetsersättning
  • Vårdkostnadsersättning
  • Sjukersättning

Jag är enormt glad att vi har haft och har barnförsäkringar på våra tre barn. Vilket har gett ersättning när dottern fick ett fullt ärr på läppen efter att behövt sy då en pinne hamnade där. Så om ni känner er osäkra vad era barn har för försäkringar se över dem och teckna så de har bästa skyddet.

5 thoughts on “Behöver man en barnförsäkring?

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d