Skördat årets äppel redan nu

Hej

Då var de allra flesta äpplena skördade. Några fick hänga kvar ett tag till då de var lite bleka i färgen fortfarande och inte ville släppa grenen. Ett bra tips på att äpplen är mogna är när äpplets stjälk släpper enkelt från trädet när du vrider lätt. Skördat årets äppel redan nu. Tänker att det får blir några pajer att frysa in, äppelmust och även äppelmos.

Skördat årets äppel redan nu

Jag tog äntligen tag i att plocka av våra äpplen. I år fick vi riktigt mycket frukt och det var inte många som blivit angripna och varken mask eller ohyra. Sämre gick det däremot för vårt päronträd som inte kom med ett enda päron i år. Fast det växer och ger nya skott hela tiden. Jag får nog ta mig ett snack med någon som kan päron för att få ett bra tips. Om det inte finns någon läsare som har några bra tips på hur jag får fart på päronträdet.

Däremot så letade jag en bra stund efter min äppelkorg som verkar vara spårlöst försvunnen. Men men det gick lika bra med de skålarna som jag fick med mig ut till trädet. Att jag inte kommer ihåg eller kunde lista ut var någon ställt äppelkorgen grämer mig lite smått för den var så himla fin.

Alla äpplen har ett eget liv

Om vi bara investerar några timmar på äppelträden kan man oftast ta tillvara på och njuta av äpplen ända tills det blir vår igen. Bara träden trivs och får lite kärlek så brukar det lösa sig har jag lärt mig. Jag har även lärt mig att ett äpple behöver ca 30 gröna blad för att växa som bäst. Visst är det ett speciellt ljud när man sätter tänderna i ett äpple. Första tuggan låter som gott har ni tänkt på det?

Jag har letat fram några spännande recept som jag tänker testa att göra. Så nu behöver jag bara släpa mig ner till ICA för att handla alla ingredienser som behövs. Så förhoppningsvis blir det en äppelstuga här hemma i eftermiddag.

10 thoughts on “Skördat årets äppel redan nu

Add yours

  1. Härligt att ha lite pajer i frysen =) En av grannarna till mina föräldrar har ett gigantiskt päronträd där vi får plocka hur mkt vi vill, så vi har gjort det tidigare och ska även göra det imorgon, plocka massa och lämna in och få päronmust. Det är grymt gott =)

  2. Mamma och pappa har också massvis med äpplen i år så det verkar vara ett bra äppelår! Tyvärr tål inte jag äpplen men hoppas ni får massa gott av dem 🙂

  3. Men åh vilken dröm att kunna plocka sina egna äpplen! Drömmer ju om en egen trädgård så får leva genom din så länge tills jag får min egna känner jag hahah!

  4. Men så gott. Har aldrig haft fruktträd någon gång i mitt liv, däremot bärbuskar. Tyvärr har jag inga tips på hur du ska få fart på ditt päronträd. Hoppas det löser sig,

  5. Så gott att kunna plocka äpplen i trädgården. Vi har också massa äppelträd i trädgården 😊 Även päron. Så gott.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: