Stockholmsblandning på mitt sätt

Hej Hej

Idag har jag haft en underbar dag med både det ena och andra. I förmiddags tog jag tåget in till stan. Planen var att ta en promis runt Djurgården och ta en fika på Rosendals Trädgård med delar av ett gammalt gäng. Jag hann även med att göra några små ärenden såsom att köpa thé på NK och shoppa några nya tischor vilket behövdes.Stockholmsblandning på mitt sätt. Hela jag behövde denna dagen dels för att säga hej till gamla gänget men också att få andas Stockholm så som jag vill. Vi gör väl som vi brukar att ni får hänga med mig genom mina bilder.

Stockholmsblandning på mitt sätt

Tåget stannade på Centralen idag istället för Stockholm City som det gjorde förr innan nya stationerna blev färdiga. Så jag gick från Centralen upp till Spårvagnen vilket tog mig hela vägen ut till Waldemarsudde. Man skulle ju kunna tro att jag är super religiös och går till kyrkan flera gånger i veckan så mycket som jag pratar om kyrkor och andlighet. Religiös vet jag inte men jag tror mycket fast på mitt egna sätt. Klara kyrka mitt mitt i city har alltid fascinerat mig mycket för att den ligger där den gör men samtidigt för att den är så tillgänglig för alla.

Rosendals Trädgård i mitt hjärta

Rosendals Trädgård fortsätter att vara en hoppfull, grön oas, en plats där jag kan uppleva årstiderna och ta ett steg från stadens brus. Jag hade en himla tur att jag var lite tidig innan vi skulle träffas idag för jag nästan sprang in på toaletten. Det var nästan så jag trodde att jag skulle kissa i byxorna så kissnödig var jag. Skönt också att kunna strosa runt en stund själv och bara få se, uppleva och njuta av allt vackert som Rosendal erbjuder. Följa med mig hem fick en oregano från deras egna kryddor göra. Jag kände mig lite snål idag men det var thé och tischor som stod på min handla lista.

Lunchmacka på Cafét

Att besöka Rosendal och inte fika kan ju tyckas helt knasigt men så fick det bli. Ikväll ska det nämligen bli äppelkaka med vaniljvisp när vi ska kika på Håkan Hellström och Prinsessan Sofia på tv:n och det får fanken räck som gotte för mig. Däremot åt jag en helt magisk macka på rågbröd med fänkål som jag är så förtjust i. Jag måste även ge Rosendal en tiopoängare för deras Corona tänk. Både maten och fika brödet serveras så ingen annan än personal och kund kommer i kontakt med det. Önskar man inte gå in i cafét finns det även fika att köpa ute mellan café och butiken.

Dags för promisen på Djurgården

Det blev inte så mycket rask promis för vi hade en del att prata om efter att det var ett bra tag sedan vi sågs senast. Jag och A gick som vanligt och fotade. Tyvärr så har vi lite fotoförbud på varandra när vi ses av olika anledningar men det var så redan från början och så har det fått förbli. Fast idag bestämde A att vi fick ta bild men utan huvuden synliga. Djurgården är en helt underbar plats eller oas säger man nog som vi Stockholmare har. Jag fick en längtan att besöka Skansen igen när jag åkte förbi där idag.

Hej då Hej då Vi ses snart igen!!!

NK för att köpa Thé och tischor

Jodå jag hittade nytt gott thé och tischorna fann jag inne på Zara. Är ni precis som jag att på hösten när den börjar vill ni ha gott härligt thé på kvällarna? Med hem fick två favoriter och ett nytt spännande thé komma.

Säga vad man säga vill om Tunnelbanan

Flera av våra stationer är så vackra och är så mycket liv och rörelse. Blå linjerna har sin historia i mitt liv för typ 25 år sedan men känslan och doften är den samma som då.

Hua hua vad långt det blev. Dags att fixa vaniljvispen för snart blir det tvkväll.

 

12 thoughts on “Stockholmsblandning på mitt sätt

Add yours

 1. Jag tycker det är så kul att få följa med dig runt i din stad, Mycket bilder, och du lyckas göra det minsta till ett äventyr.

 2. Min svärmor hade älskat blomträdgården. Hon brukar åka runt på sånna ställe och ta en fika🥰

 3. Vilken mysig dag du haft. Måste vara bra att bo i Stockholm, alltid något att hitta på 😊 Tycker det är så mysigt med trädgårdscafeer och sånt 🌸

 4. Alltså, jag inbillar mig att jag sett mycket av Stockholm men varje gång jag läser dina inlägg därifrån så inser jag att jag nog bara sett en bråkdel. Så fina bilder och tips på vad man kan besöka. Klara kyrka har jag dock inte kunnat missa. Jag älskar också att besöka kyrkor för arkitekturen och stämningens skull

 5. Men wow, har hunnit tänka så många olika saker jag vill kommentar medan jag läste inlägget, men nu har jag glömt allt tror jag!
  Fantastiska bilder! Och oj vad du får mig att vilja åka till Rosendals! Det var många år sedan jag var där, mååånga! Det ser helt fantastiskt ut, att få plocka egna blommor och väga buketten, att fika och bara strosa runt!

  Gott med nytt te också, blir snart en kopp här!
  Trevlig helg!

 6. Så bra att de plastat grejerna för corona, så enkelt och så självklart på något vis. Så mysigt ni hade det på er träff och så härligt att gå runt och fota. Tunnelbanorna kan verkligen vara så vackra och den med blåa blommorna känner jag väl igen =D

 7. Jag älskar Th’e just under höst och vinter. Annars dricker jag inte det. Dock blir jag något höstdeppig så hösten är absolut ingen favorit årstid för mig.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: