Luften på höstkvällarna är så frisk

Halloj

Att det är september nu märks på den kyliga och friska luften på kvällarna. Igår kväll när T kom hem från träningen och ytterdörren stod öppen en stund strömmade det underbar frisk luft in. Jag kände mig bara tvungen att ta på mig ett par tofflor och gå ut på framsidan och andas. Luften på höstkvällarna är så frisk. Den känns så ren och ny på något sätt, Ikväll ska jag ge mig ut och andas på kvällen en stund.

Luften på höstkvällarna är så frisk

Många pratar om den friska höstluften – men finns den verkligen på riktigt, eller är det bara kylan efter en varm sommar vi känner? Många säger att det går att känna i naturen att det är höst och genom ”höstluften”. Det är faktiskt sant det vi känner. Naturen den gör sig redo på nästa årstid och det doftar massor om det. När jag läste till barnskötare på gymnasiet fick jag lära mig på naturkunskapen att det kallas för förna. Då nya dofter som släpps från träden och marken. En del av dofterna kommer från  smådjuren och bakterier som bryter ner årets döda löv och blommor. Så visst finns det en sanning om att det kan dofta höst.

Hösten en tid för nystart

Nystart med promisar eller en kortsväng på kvällarna bara för att få andas in den härliga luften kanske jag ska börja med. Igår kväll gick jag bara runt en liten kort stund i trädgården på framsidan och letade fina bilder att fota. Några blev allt lite höstmörker eller höstkväll över.

Dags att sätta fart och göra lite onsdag av denna dagen

 

7 thoughts on “Luften på höstkvällarna är så frisk

Add yours

  1. I morse då jag åkte till mitt barnbarn, upplevde jag precis det du beskriver här. Den goa friska luften. Fick stå och andas en bra stund

  2. Javisst känner man att den är frisk på ett helt annat sätt! Finns mycket vackert att fota ute denna tid på året 🙂

Kommentera

Up ↑

%d