Jeansen sitter för tight efter sommaren

Hej

Hör ni har ni samma känsla som jag har? Att varje sensommar när jeansen åker fram i garderoben igen så sitter de så himla tajt .Jeansen sitter för tight efter sommaren.  Nog för att jag gick upp några kilon men de och några till har jag kämpat bort med mina promenader. Så visst borde jeansen sitta skönt eller?

Jeansen sitter för tight efter sommaren

Jag vet att jag gnäller på mina jeans varje år jag ska dra på mig dem igen efter en sommar när jag använt lätta och mjuka kläder. Nu måste jag då också tillägga att jag är en jeanstjej som verkligen älskar och använder jeans ofta. Så jag borde väl veta hur det känns att bära jeans. Grejen är den att jag inte riktigt hänger med hur jag kan gå från att gilla bära tighta hårda jeans till att knappt kunna röra mig i dem. Den ekvationen går liksom inte alls ihop.

Problem alla skinny jeans älskare känner igen

Rykten kommer och går om hur hälsofarligt det ska vara att använda tajta jeans. Blodcirkulationen  ska hämmas, jeansen sitter för tajt över skrevet och underlivet får syrebrist – ja, ungefär så. Själv har jag aldrig märkt något av det. Några av dessa rykten kanske det finns någon sanning i men för oss som gillar skinny jeans så lyssnar vi nog inte på råd eller tips. Att man däremot behöver bokstavligen dra ner jeansen och så även upp dem är sanning.

Tajta jeans tvingar ibland magen att hänga över linningen, särskilt när du sitter ner. Antingen får man gilla läget eller satsa på ett par skinny jeans med hög midja. Det var precis det jag gjorde idag när jag skulle prova eller börja inskolningen till jeans igen. Nej och åter nej tighta jeans med hög midja är allt annat än skönt. Jag kände mig nästan rörelsehindrad när jag skulle styla i att dessa som var på tok för små förr. Då de inte alls gick att knäppa dem. Nu med några kilon bort gick de på galant med fasiken vad oskönt med hög midja på jeans. Kändes som jag var indragen i ett fodral.

Sitter jeansen för tajt? Så får du dom att passa!

Jeans består till mesta del utav bomull, och kan sträckas ut ordentligt under fuktigt och / eller varma tillstånd. Tips nummer ett för att öka midjemåttet. Trä på våta jeans över en klädhängare med midjebandet från ände-till-ände på hängaren. Låt sedan jeansen lufttorkas.

Lägg dina fuktiga jeans över en strykbräda och stryk över den del som behöver töjas ut. Strykjärnet plattar ut fibrerna i tyget vilket gör i att jeansen töjer sig. För att undvika att jeansen krymper så borde du tvätta jeansen så sällan som möjligt. Se till att de antingen tvättas för hand eller på 30 grader i tvättmaskinen. ALDRIG ALDRIG jeansen i torktumlaren – krympning kommer garanteras!

Nog om jeans nu dags att hålla in magen och börja träna mera

Well well dags att skärpa till mig lite extra på alla plan. Men en sak är säkert att hålla in magen blir det inget av. Känns inte jeansen sköna får de allt hänga kvar i garderoben.

 

5 thoughts on “Jeansen sitter för tight efter sommaren

Add yours

  1. Jag är en riktig jeanstjej – det är mitt mest använda plagg! Har inte dragit fram jeansen ännu men jag hoppas att jag inte kommer att tycka att de är osköna när de åker på. Försöker dra ut på det så länge som möjligt, och gå med bara ben så länge jag bara kan.

  2. Ja här sitta vissa jeans också tighta och det ska jag också råda bot på här ska alla extra kg ner man gått upp, finns ingen återvändo nu. Bra tips du kommer med

  3. Åhh jag är precis tvärtom – jag ÄLSKAR jeans med hög midja och kan i princip inte ha något annat. Gillar inte alls känslan när man sitter ner med låga jeans och det glipar på ryggen… dock får mina jeans vänta kvar i garderoben lite till då vädret fortfarande är så varmt 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: