Kräftskiva som innehöll allt

Hej.

Dagens allra viktigaste uppgift: njuta, sola, pw, plaska  och bara mysa livet liksom. Värmen är den samma som igår men jag bangar stranden för det kommer vara tokmycket folk. Får ta mig till havet nästa vecka istället då allt lugnat ner sig lite med människor. Kräftskiva som innehöll allt. Gårdagens kräftskiva var supertrevlig och innehöll det mesta.

Kräftskiva som innehöll allt

Att välja bra och lagom kläder för en kräftskiva som startade när det var stekhett ute var inte det lättaste. Till slut fick det bli en lång tunn volangklänning i ljus beige med guldtoner. Kräftorna var goda och sällskapet var toppen. Några ansikten kände jag igen sedan innan medan andra var helt nya. Det bjöds på stories som tog oss alla med häpnad. Med händelser som jag ännu inte varit i närheten av. Så många bilder blev det inte alls under kvällen då jag hade annat för mig kan man säga.

img_2096img_2106img_2097img_2099img_2105img_2108img_2114

Godaste tillbehören till kräftskivan?

När ni mumsar kräftor vad vill ni då har till dem? Jag vill gärna har en bit Västerbottenpaj, lite sallad och lite aioli att doppa kräftstjärtarna i. Många säger säkert en nubbe men den är jag gärna utan. Några nubbar blev det faktiskt inte alls igår varken för mig eller någon annan.

Visste ni att kräftan funnit som festmat redan på 1500-talet? Kungligheterna åt nämligen kräftor som festmat på medeltiden. Kräftskiva i den formen som de flesta firar nu för tiden kom i slutet på 1800-talet. Den borgerliga ”kräftsupen”  var ett festligt sätt att ta farväl av sommaren och välkomna den annalkande hösten. Själva ordet kräftskiva började användas först under 1930-talet.

Nog svamlat om kräftor och kräftskiva nu är det dags att ta på sig skorna och ge sig ut på PW.

 

Pussar & Kramar

♥♥♥

5 thoughts on “Kräftskiva som innehöll allt

Add yours

  1. Såg ut som en underbar kräftskiva själv har jag inte ätit kräftor sedan jag var barn.
    Sen har det inte blivit att jag vart så sugen på att smaka- lite konstigt för jag åt det ju som liten ( brukar vara tvärt om).
    Hoppas du får en fin söndag och kan ladda batterierna inför veckan. Kram

Kommentera

Up ↑

%d