Fredagsstatus med tre F F F

Hej

Jag har haft en skön och seg förmiddag hemma. Till slut fick jag ta mig i kragen och sätta fart.  Fredagsstatus med tre F F F. Det märks att folk börjar komma tillbaka nu till sina vardagliga liv. Överallt ser man alla föräldrar shoppat nya skolväskor, pennor, mappar, kalendrar och höstens gympaskor. Jag minns hur det var när våra barn var små. Det var ett jagande efter bästa finaste och just de där skorna. Nu är det andra tider som gäller för mig.

img_2062-1

Fredagsstatus med tre F F F

Precis som alltid har jag avsatt fredagen som min alldeles egna dag. Fast idag var jag seg att komma igång och iväg. Hela förmiddagen satt jag i sängen och klurade med datorn på både det ena och andra. Och ska sanningen fram så var det en himla massa fokus på mig som jag både klurade och planerade för där och då. Så varför kan inte en sådan enkel grej vara min stund med fredagsfokus när allt fokus den stunden bara låg på mig.

Plantagen var allt bra länge sedan

Hur som helst tog jag bilen och åkte en sväng. Jag hamnade bland annat på Plantagen i Södertälje. Där har jag handlat mycket fint. Idag köpte jag med mig en superfin och cool kaktus som i alla fall jag tycker såg ut som om den skulle vara i porslin. Jag tycker att den påminner mycket om ljuslyktor som Hemtex hade i sitt sortiment i våras. Så dagens fredagspresent fick bli en grå kaktus och en kruka till den. En himla bra present tyckte jag verkligen.

img_2041img_2042img_2045img_2046img_2047

Vårsolsmacka och fredagsfika

Medan jag strosade omkring på Plantagen blev jag så galet sugen på Vårsolsmacka. Vårsol (jobbade där i 3,5 år) var inte igår heller. Men känslan kom över mig och jag mindes så mycket kul vi hade där och alla helt galna upptåg. Varje gång vi hade pedagogikplaneringar som vi kallade de mötena. Då en från varje hemvist och rektor hade möte om verksamheten och skrev på Kvalitetsutmärkelserna åt vi dessa mackor.

Färska baguetter med senap, bra skinka och ost och peppar grillade i ugnen så fick man till dem. Vårsolsmackorna. Så för mig var det att smita in på nya Kvantum i Södertälje och handla för mackorna. Wao vad det var gott med dessa igen.

img_2050

Om man spar då man har inte sant. Till fredagsfikan idag fick det bli lakritskolan som jag vann från Chokladfabriken. Den är så god och passade mig helt perfekt idag som fredagsfika.

img_2054-1

Fram för mera Procecco

Jag såg att en vän lagt ut på insta att det är så mycket bättre med ett glas Procecco jämfört med en banan om man vill undvika många kalorier. Tack Linda detta var det bästa jag läst idag.

img_2053-1

 

 

21b

♥♥♥

6 thoughts on “Fredagsstatus med tre F F F

Add yours

  1. Minns känslan när det var sommarlov men alla skolstart-saker kom in i affärerna. Var ju inte det roligaste, men det var ändå kul att köpa nytt. Köpte alltid ny väska till det nya året 😊

  2. Ohh blomman var jättefint och ja mackan lät och såg god ut och roligt att sammankoppla med minnen. Roligt att ha jobbaat där, det skulle vara en dröm. Ohhh avis jag blir, hade gärba njutit av en lakritskola från choladfabriken, är så tacksanm att jag fick äran att smaka den

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: