Att se livet genom sköna glasögon

Hej Hej

Har ni också tänkt på att det finns på tok för många gnällspikar och pessimister där ute? Det finns personer som kan sitta hela dagarna och älta samma sak i evigheter. Alltid har de något att gnälla över, något är fel, de är rädda för precis allt och ingenting och de längtar alltid tillbaka till bra dagar. De närmsta månaderna är helt blanka förutom alla måsten. Visst kostar kanske stora saker pengar att göra men jag säger att livet är här och nu. Att se livet genom sköna glasögon. Allt kostar inte pengar – det handlar om att kunna se det stora i det lilla och faktiskt hitta på saker. Leva efter sina egna förutsättningar.

Att se livet genom sköna glasögon.

Jag är så oerhört trött på alla negativa människor just nu. För mig är de bara stora energitjuvar som dränerar mig och alla andra på energi och lust. Just idag fick jag nog. Jag minns inte hur detta kom sig men i dag insåg jag att pessimisterna gör mig själv olycklig. För så är det ju att du får mer av det du manifesterar. Ger du kärlek så får du kärlek. Ger du skit får du skit tillbaka.

img_2117

Så mina vänner välj positivitet, snälla!

Ni gör inte bara er själva en tjänst utan även era medmänniskor. För tro mig det är inte alls roligt att prata med någon som bara har tråkigheter och negativism att dela med sig av. Lika tråkigt är det tycker jag som läser många bloggar och inlägg i sociala kanaler att läsa om hur dåligt någons liv är eller hur mycket ångest någon har inför hösten.

Nu säger jag inte att man inte ska dela med sig om man mår mindre bra för sånt är livet det går upp och ner. Tro mig jag har också riktiga jäkla skitdagar då livet suger all must ur mig. Men tänk er att dag ut och dag in förmedla hur bad, dåligt, kass, och allmänt bajsigt livet är – tror ni att läsaren, vännen tycker det är kul? Knappast, om man lever och känner att livet suger är det så viktigt att hitta små stunder, händelser som gör er glada, får er att skratta, se lite framåt hösten och försöka se lite glädje av att komma till sina arbeten. För att vända ett sjunkande skepp eller någon som fastnat i det negativa är det enormt viktigt att varje dag hitta en liten stund, en sak som gör dig lite glad och ger dig lite ny energi och input.

Snälla förmedla den lilla händelsen till dina vänner, nära och läsare för tro mig de kommer vilja lyssna vidare och kommer känna lika som du att det finns något kul att förmedla.

Fasiken vad roligt att jag kunde laga vattenslangen

Ta ansvar för ditt mående och dina egna tankar. Kan du välja en annan väg i detta? Kan du låta händelsen rinna av dig eller konfrontera anledningen till att du är negativ? Gör en förändring – eller sluta gnäll.  Bästa klyschan som är den sannaste av de alla – “Man blir som man umgås”.

Vilken skön känsla och faktiskt lite stolthet kände jag när jag kunde efter lite pillande en stund laga vattenslangen. Skam den som ger sig är verkligen så sant så sant.

img_2121img_2120

7

6 thoughts on “Att se livet genom sköna glasögon

Add yours

  1. Detta är faktiskt sant, man väljer själv hur man vill ha det, är man inte nöjd så får man göra något åt det och inte bara uppta andra människors tid med sitt gnäll, Fast lite gnäll kan vara okej ibland om det är tillfälligt och man visar att man gör något för att förändra sig till det bättre tycker jag..

  2. Jag försöker alltid se allt från den ljusa sidan även när jag har mina mörka stunder… Se hur bra jag har det, hur lycklig jag är och hur långt jag har kommit med mig själv det senaste året 😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: