Kräftpremiären avklarad för i år.

Hej Hej.

Igår eftermiddag kom den riktiga värmen tillbaka igen. Hur härligt är inte det säg? Kräftpremiären avklarad för i år. R och jag satt ute och åt kräftor i den ljumma sommarkvällen. Skaldjur är allt bra mumsigt inte sant.

Kräftpremiären avklarad för i år.

Jag har lite träningsvärk i nyporna idag efter att klämt stjärtar på kräftorna igår. Attans vad hårda skal de hade alltså eller är det jag som blivit bara allmänt svag. Eller så får jag se det som en bra träning för visst kommer jag äta kräftor fler gånger för det är ju så galet gott. Nog om det nu, gott var det såklart och mysigt att sitta ute.

img_1828img_1830img_1833img_1834img_1826

Fiska kräftor som Emil gjorde.

För typ hundra år sedan var jag och en kompis med och fiskade kräftor. Men det som jag minns mest av det var att jag och vännen skrattade så högt att vår andra vän som dragit igång samlingen av kräftfiskare blev smått galen på oss. Två kräftor håvade jag in i den buren som jag drog upp i alla fall. Men nu har jag skärpt till mig och blivit både äldre och klockare och skulle verkligen fiska kräftor. Kanske inte så som Emil gjorde när han lämnade dem i hinkarna och de började krypa ur och nöp pappan i tån. Mera på riktigt om ni hänger med.

De har allt läskiga ögon.

Kräftors små svarta pepparkorn till ögon som dessutom sitter utanpå är lite läskiga. Att de inte faller av när de kokas. Lossa skölden som sitter strax bakom kräftans ögon och pilla ut det gula kräftsmöret? Jag gör det inte för jag tycker ögonen är så läskiga.

img_1829

Dags att packa ihop mig för en dag på stranden.

♥ Kram Kram ♥

 

 

5 thoughts on “Kräftpremiären avklarad för i år.

Add yours

  1. Men så gott det ser ut. Kräftor eller skaldjur för huvudtaget är ju så gott. Får nog köpa hem det någon dag på semestern. vi åt ju en hel del på skaldjurskryssningen vi åkte på.

  2. Åh så mumsigt! Jag har ätit kräftor 2 gånger redan i sommar & hoppas det blir fler. Det är ju så galet gott!

  3. Hehe sicken Emil och ja nog ser de läskiga ut och jag har lite svårt för att man ska koka dem medans de lever, fast så kanske inte alla gör, men kompisar till mi har gjort så

Kommentera

Up ↑

%d