Scenen är min i Rockabilly klänning.

 ”Inlägget är i annonssamarbete med Glinder”

Hej.

Ni som följer mig minns kanske att jag i lördags hamnade på cruisingen på Sveavägen i Stockholm med ena sonen och dottern efter vår middag i stan. Sonen är en bilkille och brukar vara på dessa tillställningar. För mig var det däremot första gången vilken blev en positiv överraskning. Hela Sveavägen var fylld av biltokiga både åskådare och ägare. Från var och varannan bil spelades det rockabilly musik. Scenen är min i Rockabilly klänning. Stundtals kändes det som om jag var med i en filmrulle från 50-talet.

Scenen är min i Rockabilly klänning.

Begreppet Rockabilly kommer både från orden “rock” och “hillbilly” som betyder lantlig eller country på amerikanska. Stilen ansågs vara en uppnosig ungdomskultur som många föräldrar rasade mot när den kom på 50-talet. På senare tid har Rockabilly blivit mer av en livsstil. Vilket yttrar sig i form av kläder som liknar de från 50-talet och att man kör ofta bilar från samma tidsepok som är omgjorda.

Jag som alltid älskat fina klänningar kunde inte annat än att börja drömma om en egen Rockabilly klänning . På 50-talet och för Rockabilly tjejerna var deras kläder deras allra viktigaste ägodelar. Kjolarna skulle vara klockade och ha underkjolar med mycket tyll för att få till det riktiga swinget i dem. Prickiga kläder var extra modernt under denna tiden. Så bra att även jag är förtjust i prickiga kläder och mer än gärna skulle bära prickigt. Nu när jag är sugen på en egen klänning.

Rockabilly kläder hos Glinder.

Om jag någon gång ska planera för en Rockabillyfest tänker jag kika in hos Glinder. De säljer Rockabilly Kläder, Retro, Rockabilly klänning och 50-tals mode med andra ord modet för alla som vi gå all in i stilen. Jag har hittat tre favoritklänningar som jag matchat med de tre finaste bilarna jag såg på cruisingen. Gissa om jag är sugen på en cruising i fin fin klänning?

hhmm

nn

Rockabilly klänningar funkar till alla tillställningar.

Rockabilly klänningarna funkar precis lika bra till 50-tals fest, bröllop, student, kalas eller på dejten. Alltså varför inte bara gå all in i en klockad klänning en helt vanlig onsdag mitt i veckan.

Kika in hos Glinder för där hittar ni helt ljuvliga klänningar.

Kram Kram

♥♥♥

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Scenen är min i Rockabilly klänning.

Add yours

  1. klänningarna är fina tycker jag även om jag personligen inte använt en sådan då det inte passar min stil men de har snygg design på sina klänningar

  2. Det där är en speciell livsstil. Då jag var ung var jag också ute i raggarsvängen och vi hade till och med en amerikanare. Tyvärr var 80 talets raggare betydligt mer stökigare. Dagens bilburna har en helt annan tanke och går verkligen all in. Mina yngsta har till och från varit ute med bilarna, och äger flera klänningar var osv. Deras kompis äger en rockabillyaffär i Göteborg och dom har dom har flera gånger mannekängat på marknader, och även varit hårmodeller på kurser hon håller. Sök på Johannas rockabilly om du vill kika 🙂

  3. Jag tycker den stilen är så fin. Älskar bilarna, klänningarna är väl inget jag skulle bära, men så fina 😍

Kommentera

Up ↑

%d