Födelsedag, utslängda, middag och cruisingen.

Hej.

Har ni haft en bra lördag? Min lördag har varit händelserik och superbra. Duracell kaninen i mig har snurrat idag igen skulle jag lätt kunna säga. Födelsedag, utslängda, middag och cruisingen. Nu sitter jag med kaffe och lite lördagsgodis. Egentligen skulle jag gärna bjuda mig på lite rosé men den funkar inte idag när jag ska iväg senare och hämta hem Tilda.

Födelsedag, utslängda, middag och cruisingen.

Idag firas det födelsedag här hemma. Marcel fyller nämligen 19 år idag. Min lilla prins som blivit så stor. Hjälp säger jag bara och får genast bita mig i armen för på måndag blir vår William 21. I sedvanlig ordning väckte vi födelsedagsbarnet med skönsång, paket och tårta på sängen. Återigen grattis på födelsedagen min fina lilla son.

img_1577img_1578

1ssa

Födelsedagsbarnet skulle fira med sina vänner.

Vilket innebar att jag, Tilda och Wille behövde försvinna hemifrån. Sagt och gjort. Vi bokade bord på en italienare på Kungsholmen och åt en tre rätters middag. Innan jag pratar på om restaurangen måste jag bara säga. Att jäklar vad grabbarna hade städat och fixat ordning hemma hos oss innan de drog vidare in till stan och vi kom hem. Världsklass på Marre och hans vänner – vilka killar!!!

Äkta genuin italiensk Ristorante.

Il forno da gino är en italiensk restaurang belägen på Kungsholmen, med fokus på napolitanska råvaror såsom pasta och pizza. Idag bjöd Stockholm på ett underbart sommarväder hela dagen. Vi satte oss ute på restaurangen så vi kunde se all trafik och alla människor som strosade förbi. Superskönt men stundtals nästan för varmt att sitta mitt i solen med solen i ögonen halva middagen. Maten var bra dock tyckte vi nog alla tre att det tog lite väl lång tid för att våra dessert kom in. Vårt omdöme av stället var bara positivt annars. Maten var god och vällagad och det var ordentligt stora portioner så ingen av oss orkade äta upp huvudrätterna. Plus att det var mycket folk och då tar ju allt lite längre tid inte sant. Min tiramisu var amazing. Den smakade precis så som jag vill att en tiramisu ska göra.

img_1588img_1589img_1590img_1593img_1597

Jag dränkte den envisa getingen i mitt fantaglas.

Men till slut blev jag lite tokig och ingen av oss hade någon lust alls att bli getingstucken. Så när tillfälle gavs och den smet ner i min fanta åkte servetten snabbt över och jag skakade runt glaset tills getingen blev  dränkt. Fy på mig och alla andra fy skäms ord men nöden hade ingen lag där och då.

img_1592

Cruising på Sveavägen.

Efter middagen idag tok Wille med oss på cruisingen på Sveavägen. William är ju en bilkille och var där även igår med gänget. Vilket drag det var på Sveavägen ikväll. Årets höjdpunkt för alla motorintresserade gammal som ung måste helt klart vara denna helgen. Massor med folk och både gammelbilar och nyare. Detta var en upplevelse utöver det vanliga. Det var som om alla i Stockholm och biltokiga tog igen för att det inte blev Pride som det brukar. Hela Sveavägen och gatorna runt omkring var fyllda med bilar och människor och det var en folkfest.

Cruising har funnits på Sveavägen i decennier. Sista fredagen varje månad (plus stora Cruisingen i början av Augusti) rullar bilarna fram och tillbaka längs Sveavägen. För mig var detta helt nytt. Bilfolket hade stolar med sig och satt längs vägen och njöt av livet. Någon hade eget DJ-bord och satt på ett flak och gigade loss. Det festades, sjöngs och umgicks på ett skönt sätt. Jag fick lite flashbacks till Vattenfestivalen som vi hade här i Stockholm förr. På något sätt så kändes det skönt att Stockholm och Sverige levde igen för det var så länge sedan. Raggarna skrålade med i musiken som dundrade i kapp med motorerna medan de drack öl i massor. Till och med alla poliser som bevakade spektaklet såg glada och nöjda ut.

img_1604img_1607img_1606img_1618img_1621img_1609img_1616img_1627img_1626img_1624img_1612

puss

♥ ♥ ♥

 

11 thoughts on “Födelsedag, utslängda, middag och cruisingen.

Add yours

  1. Usch getingar är inget roligt!!
    Blev stucken på tungan för några år sen… Hade inte märkt att getingen hade kommit ner i min burk så jag drack och blev stucken, fick åka in till akuten!! 😥

  2. Vad kul det låter med crusing 😊 tiden går värkligen så fort med barn härligt att han fick en fin födelsedag ❤️

  3. De hade hänt en del saker här ja 😀 Så roligt. Vågar mig inte ut bland folk så. Verken för pandemin eller min sociala fobi

  4. Så många innovativa lösningar på cruisingen! Kul att många bjuder på sig själva!
    Härligt att grabbarna skött sig hemma så att ni slapp komma hem till ett bombnedslag. Fint när de tar ansvar!

  5. Så duktigwa killar som städat undan efter sig, grymt. Samt så trevlig kväll även ni fick och crusing är så mysigt att stå och kika på. Men ajdå stackars geting =D

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: