Hänger ni med till Gumbalde Resort.

Hej.

Bättre sent än aldrig börjar inlägget med mina ord om Gumbalde bli klart. Under de fem första nätterna på Gotland i år bodde vi på Gumbalde Resort. På Gumbalde bjuds man på golf, boende och restaurang på denna ”hästgård” med anor från 1600-talet. Hänger ni med till Gumbalde Resort. Stället ligger i Stånga socken med utsikt mot en av de vackraste kyrkor jag skådat, Stånga kyrka. Gumbalde är en resort för golfintresserade människor och deras nära och kära skulle jag säga.

Hänger ni med till Gumbalde Resort.

Boende delen har runt 30 rum och 65 bäddar i direkt anslutning till banan. Vi bodde i det nyrenoverade gårdshuset Zernes  där det finns fyra härliga superior rum att njuta av. Rummen är påkostade, rymliga och funkar för 4-5 personer. Vårt badrum var minst lika stort som vårt stora rum där vi hade tre sängar och fåtöljer.

Stora byggnaden som består av boende, reception och golfbutiken påminner om Dallas huset om ni minns den serien som var super het på 80-talet. Utanför vårt vita kalkstenshus fanns en sådan veranda som jag alltid drömt om med vitt vackert räcke och härliga möbler.

img_0619

16f16e

img_0632

Gumbalde Gårdskrog.

I restaurangen serveras frukosten, lunchen och middag. Jag tycker att restaurangen var riktigt bra. Charmigt att sitta ute i den härliga miljön och äta. Vi åt mycket gott och bra där. En kväll spelade ett band i restaurangen vilket såklart höjde stämningen lite extra.

img_0533-1img_0534-1img_0615img_0633

Golfbanorna kan jag inte mycket om.

Jag kan inte säga mycket om banan eller banornas skick. R var ute och spelade på golfbanan och tyckte att de var okej banor. Gumbalde Resort fick nya ägare som ser framför sig att investera 25 till 30 miljoner kronor i anläggningen. Det ska bli spännande vad de kommer att göra med och för Gumbalde.

En kväll hade jag och lilla familjen en tävling som gick ut på att putta bollen med minst antal slag runt en bana. Jag kan stolt säga att jag kom 2:a i tävlingen. Men ska jag vara ärlig så är inte golf min grej alls. Däremot så tror jag på Tilda om vår familj ska få fram någon golfstjärna för hon är grym måste jag säga.

img_0620img_0626img_0841img_084215d

Miljön runt Gumbalde är verkligen vacker.

Måste man vara en golfspelare eller fantast för att bo och trivas på Gumbalde? Mitt svar på den frågan är ett blankt nej. Stånga samhälle i sig är litet och charmigt och nära till Hemse som är lite större. I Stånga med omnejd finns kyrkan, Stånga Trädgård, Ica, Lammboden, Herta bad inom 12 minuter. För dem som gillar loppisar finns det massvis runt omkring.

Miljön på Gumbalde är vacker med många föremål som har flera 100 år på nacken och en gedigen historia. Slipstensborden var amazing i mina ögon.

img_088716eimg_0540-1img_0480img_0481

Ska bli spännande att se vilken resa Gumbalde gör framöver.

Det ska verkligen bli spännande att se vilken resa som Gumbalde kommer ta nu när de fått helt nya ägare som väljer att satsa massor. Målet sägs vara att bli bäst på Ön och bli ett golf och relaxparadis för alla som har Gotland varmt om hjärtat.

Mitt betyg för Gumbalde blir bra. Jag trivdes och uppskattade stora härliga rummet och även miljön runt omkring massvis.

bra

 

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Hänger ni med till Gumbalde Resort.

Add yours

  1. Vad fint du skriver om detta stället. Ser helt magiskt ut på dina foton med

  2. Det ser ju helt magiskt ut. Vilka ställen du hittar. Golf har jag inte ens testat på, och inget jag lockas av heller. Däremot är jag otroligt sugen på Gotland efter alla bilder du har visat här.

  3. Jättefint ställe och grattis till 2:a plats trots att golf inte är helt din grej egentligen. Så mysigt ställe ni bodde i. Fotoögat i mig noterade också att stenmuren ser ut som stenarna är rosor det var vackert

  4. Det såg fint ut. 😊Spelar inte golf, men ofta har de fina resorter i samband med golfbanor

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: