Vanor som stjäl energi.

Hej.

Överallt pratas det om energi hit och energi dit i samband med stress och psykisk ohälsa. Vad som stjäl och vad som faktiskt ger energi är olika för de allra flesta med några saker sägs vara riktiga energitjuvar. Vanor som stjäl energi. Instämmer ni med vilka vanor som faktiskt ska stjäla vår energi?

Vanor som stjäl energi.

Jag såg en bild på insta med uppradat vad som tar och tömmer oss människor. Jag kan bara instämma på alla punkterna mer eller mindre. Sedan tror jag att vi alla har en eller kanske två punkter som verkligen suger upp de mesta av just min energi .

img_1313

För mig har det alltid handlat om multitasking, för lite sömn och att alltid vara alla andra till lags och rädda hela världen. Jag var en av dem som skulle måla hela världen för allt och alla. Det funkade ju sådär bra med facit i handen. Vad äter upp din energi?

Några enkla knep för att tanka ny energi.
  • Drick mer vatten. Vattnet gör att du undviker att bli trött av uttorkning. Själv är jag nästan usel på att dricka vatten om jag inte gör i ordning en kanna med gott fräscht citron vatten som jag får en dag på mig att dricka upp.
  • Håll igång med en hobby  som du tycker om. Hobbyn ger dig energi och positivitet vilket spiller över på allt annat du gör.
  • Gå ut. Det spelar ingen roll om det är svinkallt ut eller ösregna. Genom att vistas utomhus får vi andas frisk luft  vilket vitaliserar.
  • Träna eller bara gå ut på en promenad..Du kommer märka hur pigg och glad du blir av att aktivt röra på hela dig.
Skogen är en av mina stora energikällor.

Skogen är en av mina källor till ny energi och avkoppling. Ingenstans kan jag känna mig så fri med ro i hela kroppen som i skogen. Idag när jag hade ett jobbigt telefonsamtal gav jag mig ut i skogen och gick samtidigt som jag pratade i telefonen. Jag tycker det är så mycket skönare att prata i skogen. En daglig dos av fysisk aktivitet, goda rutiner för sömn och en näringsrik mat är grunden för mer ork och energi.

img_1317img_1321img_1320img_1319img_1322

Kan ni dagens fråga från tipspromisen längs spåret i skogen?

Jag tycker att det är lite smått charmigt med alla tipsfrågorna i skogen. På både vuxen och barn frågan svarar jag 2.

img_1323

braaaa

4 thoughts on “Vanor som stjäl energi.

Add yours

  1. Håller också med om att alla de punkter som listades på bilden stjäl energi. Sedan är det ju vissa av dem som inte är så enkla att bara göra sig av med, men stjäl energi gör de ju absolut allihop.

  2. Riktigt bra punkter som jag följer varje dag.. Till och med att vistas utomhus oavs väder. Det vart enklare efter att vi skaffat hund som måste gå ut 🙂

Kommentera

Up ↑

%d