Crêperie & logi och Glassmagasinet.

Halloj.

Dags att få ut inlägget om de sista timmarna på Gotland för denna gången. Vet ni att jag legat flera kvällar och kikat på boenden på ön när jag skulle sova. Inte för att flytta hit permanent redan men framöver kanske. Drömmen vore ju att ha ett ställe som det lika väl skulle kunna bo i när som helst. Just därför lämnade jag nyss in en rad på V86 för då kan jag ju ändå leva på hoppet. Crêperie & logi och Glassmagasinet innan hejdå.

Crêperie & logi och Glassmagasinet innan hejdå.

Lite mera shoppande fick det bli innan vi ställde oss i kön till Crêperie & logi. Att köpa med sig lite nytt thé från Kränku Te & Kaffe är ännu en liten grej som jag bara måste innan jag lämnar ön. Butikens svarta theblandning Kalkstensdrömmar innehåller rosenblad, precis som Visby som är rosornas stad är min favorit.

Crêperie & logi Visby ligger i Strykjärnshuset mitt i Visby. De serverar franska Crêpes och galetter på sitt egna sätt. De finns även i Stockholm och uppe i Åre. Hör ni är det någonstans som man ska ställa sig i kön för att få äta mat på är det just hos dem för Crêperie & logi är inte bara god mat utan även en upplevelse. Har man en gång ätit hos dem lär man garanterat bli lika frälst som jag är.

img_1165img_1167img_1172img_1168

img_1174
Trappan ner till toaletterna. Wao får bli mitt ända ord om den.
Boka sviten i Visby..

På övervåningen av restaurangen finns en svit som går att hyra. Jag vet att det är många som hyr den när de vill fira något speciellt. Många företag hyr även sviten till sina konferenser.  Kolla in på deras sida för att få se hur fint det är uppe i sviten.

Parkhäng och sista glassen på Glassmagasinet.

Jag satt i en park och lyssnade på bra musik Håkan Hellström med Din tid kommer säkert 10 gånger om och om igen. Det satt även ett gäng unga tjejer och festade i samma park som mig. Jäklar vad bra den låten är. Om jag inte gillat den redan innan så skulle jag säkert fått upp öronen för den när tjejerna skrålade gång på gång.

img_1177

Sista glassen för denna gången.

Till sist var det dags för sista glassen för denna resan. Gotlandsäventyr ska gärna börja på magasinet men måste bara avslutas med glass på Europas största glasscafé. Limoncella och pannacotta fick det bli för min del. Citronglassen var riktigt bra medan pannacottan var lite smått mesig faktiskt.

img_1181img_1178img_1182img_1185

Tack för mig för denna gången älskade Gotland.

img_1191

kram

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

 

9 thoughts on “Crêperie & logi och Glassmagasinet.

Add yours

 1. Men å så mycket gott du visar! Det är precis den typen av glass jag gillar!
  Hoppas att vi kan få till en resa till Gotland nästa sommar. Hoppas hemresan gått bra!

 2. Ohh förstår att det känns att åka därifrån, den betyder ju också väldigt mycket för er. Glass där måste ju vi också ta. Samt heja vi spelar också på travet, hoppas att vi vinner storkovarn eller hur =D Det där creperiet tipsade hon vi ska hyra av också, liksom du också, så då måste man ju bara dit =D

  1. Förstår att du tycker att det är tråkigt att lämna härligt att avsluta en resa med lite glas hopas att ni kan åka dit nästa sommar med 😊

 3. Vad god glassen såg ut förstår att det är något ni vill ha både när ni åker och kommer dit. Ser verkligen jättefint ut vid restaurangen 🙂

 4. Det är så underbart när man är på semester och kan visa alla sina favoriter.
  Jag vill jättegärna åka till Gotland men jag vet inte om jag hade pallat med alla turister, jag undviker ju Gamla Stan i Sthlm på sommaren för det är för många turister.
  Hur tycker du att det varit på Gotland i år?

  1. Gamla Stan är hur lugnt som helst i år. Inga turister alls knappt när jag varit där i sommar. Öland drar mest folk och Gotland i år. Men jag som varit på ön i 25 år i rad gör kanske inte heller de stora grejerna. Sedan är det som det alltid är på ön skulle jag säga.

Kommentera

Up ↑

%d