Bubbel och rökta räkor som picknick.

Halloj.

Tack för vårt underbara sommarväder. Vi har så magiska dagar här på Öjn. För oss var det sista kvällen på Gumbalde igår. Bubbel och rökta räkor som picknick. Som bord hade vi ett slipstensbord som säkert är flera hundra år gammalt.

Bubbel och rökta räkor som picknick.

Efter gårdagens äventyr åkte vi hem till Stånga och Gumbalde och hade picknick ute i trädgården. Jag har verkligen blivit helt såld på rökta räkor. Väl hemma tog vi med oss en massa gott ut och dukade upp till picknick middag.

Rökta räkor är så gott men så jäkla svårt att få bort doften från fingrarna efteråt. Spelar ingen roll att jag tvättar och tvättar. Men vet ni vad att mina fingrar luktar skit gör inte ett ända dugg för räkorna var så attans goda. Däremot så säger jag inte nej till ett bra tips för att få bort doften.

img_0879img_0884img_0885img_0887img_0891

Tingat slipstenen hos mor och far.

Här på Gumbalde finns det slipstenar lite överallt. Både som bord och inborrad i stenmurar. Redan första kvällen fick jag en idé om att själv kunna göra ett slipstensbord i framtiden. Hemma hos föräldrar finns morfars gamla slipsten som hans föräldrar haft. Vet faktiskt inte hur gammal den är men säkert över 200 år. Hur som helst idag pratade jag med mamma om den. Jodå den fanns kvar. Så nu är den tingad. När mina föräldrar inte vill eller behöver den mera åker den till mig.

img_0481

Har ni några saker kvar som ni bara måste göra sommaren 2020?

Jag har en hel del faktiskt på min lista. Här på Gotland ska en del saker hinnas med innan vi åker hemåt igen. Annars så har jag några saker som jag verkligen vill få till.

 • Gå på utomhusbion på Mosebacke.
 • Åka ut till Fjäderholmarna.
 • Besöka Skansen.
 • Åka ut på en Skärgårdstur.
 • Sova ute på altanen eller en balkong.

♥ KRAM KRAM ♥

 

 

4 thoughts on “Bubbel och rökta räkor som picknick.

Add yours

 1. Låter som härliga dagar!

  Ang lukten, prova lök på händerna och sen citron. Kan funka men är inte helt hundra då jag inte ätit rökta räkor på sjukt länge.

 2. Åh vilken mysig picknick ni har haft, ser jättegott ut med räkor och jordgubbar. Rökta räkor har jag nog aldrig ätit men det låter så gott 🙂

 3. Jag har faktiskt inga speciella planer som jag vill göra i sommar, jag tar dagarna som dom kommer!
  Lite spontan resor får det bli, men ska nog iaf besök mamma i Tyringe 😀

 4. Känns som sommaren närmar sig slutet, fast att det är flera veckor kvar till skolstarten men tiden går himla snabbt nu också, vi vill hinna med ganska mycket men får se om tiden räcker..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: