Pärlor från Södra Gotland.

Hej Hej.

Mår ni bra? Idag har vi haft ännu en händelserik dag. Allt från golfträning till att lämna Tilda nere i Hamra ett par dagar hos sin ena BF. Annars så har vi lunchat i Hemse, träffat en av mina rehab vänner på ICA, och besökt några pärlor. Pärlor från Södra Gotland. Hänger ni med mig även idag?

Pärlor från Södra Gotland. 

Hamra Krog och Krukmakeri  kan man verkligen tillbringa många långa timmar. Där finns delibutik, konstgalleri, boule, musikscen, uteservering och ett ur charmigt krukmakeri. Hamra krog måste helt klart vara närmaste vägen till Frankrike…Hamra Krog drivs sedan 2012 av Jacob Ringbom och flickvännen. En ny era med en Medelhavskänslan startade med ett tydlig med franskt tema. Klassiska Citroën bilar finns runt omkring i utemiljön. Hela ställen ger en känsla av att man befinner sig i södra Frankrike. Hamra är en verklig pärla  strax nedanför Burgsvik som man bör besöka för de ger en wao känsla som heter duga.

img_0848img_0849img_0861img_0859img_0863

Krukmakeriet på Hamra.

Visste ni att Gotland har flest keramiker per kvm än någon annanstans i landet? Krukmakeriet har funnits sedan 30 år tillbaka och bedrivs av familjen Ringbom. I år välkomnade familjen liten som stor att prova på drejning. Gissa om jag var sugen på att boka in en timma vid drejskivan? Hamra krukmakeriets fina vita skålar med de blå ränderna är verkligen så himla fina. En skål skulle mer än gärna få flytta hem till mig.

I krukmakeriet kan man både kika i deras butiksdel och kika in i självaste krukmakeriet. Hela rummet signalerar och sprider kreativa impulser.

img_0851img_0854img_0855img_0856img_0857img_0852

Burgsviks Rökeri ännu ett guldkorn.

Burgsvik har ett litet sött rökeri med en grönsaksbod bredvid. I fjol stannade vi till där och köpte räkor vilka var de bästa jag ätit någonsin. När vi åkte igenom Burgsvik idag stannade vi till och köpte med räkor och deras goda egna aioli på ramslök. Finns det något som är mer sommar än rökta räkor? Är ni söderöver för att göra utflykter säger jag bara missa inte Burgsviks Rökeri.

img_0874img_0864img_0865img_0866

Har ni hört eller kände ni till att det fanns en fisk som verkligen hette Näbbgädda? Ska jag vara ärlig så trodde jag att det bara var en sägen från Småland. I Småland säger man nämligen att en jäkligt retlig person är en näbbgädda. Ack så fel ja hade. Fisken fick vi se i butiken vilken har världens spetsigaste näbb och ett grönt ryggben.

img_0868

Hamnen i Burgsvik var sig lik.

Längst ut i hamnen i Burgsvik finns ett hopptorn som T brukar hoppa ifrån. Jag däremot är alldeles för feg för att hoppa rakt ut i djupa havet. Strax innan ligger en vedeldad havsbastu precis bredvid havet. Tyvärr så är bastun såklart stängd pga Corvid19 men går att hyra om man känner sig sugen för lite bastu. Tilda och jag brukar stanna några timmar och bada men idag åkte vi vidare hem till Stånga för att ha picknick ute i trädgården.

img_0876img_0877

kram

♥♥♥

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Pärlor från Södra Gotland.

Add yours

  1. Haha ja det trodde jag också vad småländsk uttryck, men det finn alltså näbbgäddor ;), samt så härligt det hade varit att basta där. Ohh det krukmakeriet hade jag också gärna haft skålar och så ifrån =D

    1. Åh vad mysigt att åka runt på platser ni ser ut att ha det jätte mysigt 😍

  2. Åh vad fint det verkar vara i Gotland. Har aldrig varit där men med dina fina bilder blir jag så sugen på att åka dit någon gång :)😍

  3. Mysigt! Jag har bara aritmetik på Gotland i magen på mamma, så ett riktigt besök hade varit trevligt. Det står på to do list för resmål. Allt verkar så underbart därpå sommartid. Fast jag vill även ditt November ärret är tryffeljakt
    Kram Kajsa

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: