Häng med till Åminne, Blå Lagunen och Bästeträsk.

Hej Hej.

Sommaren levererar på allra bästa sätt här på Gotland. Idag bar det av till Visby där Tilda skulle köpa en present till Stina som fyller år idag. Därefter åkte vi till vårt älskade Åminne som vi var på i alla år när barnen var små från att Tilda var liten. Häng med till Åminne, Blå Lagunen och Bästeträsk. Till middag blev det en favorit i repris i Hemse.

Häng med till Åminne, Blå Lagunen och Bästeträsk.

Jag tänker att ni får ta del av dagens äventyr här genom Kamillas Kamera. Åminne Fritid & Havsbad hittar ni en av öns finaste stränder. Åminne är en litet paradis för barnfamiljer. Här finns en underbar strand, en pool uppe vid badrestaurangen, lekparker, stugor i varierande storlekar att hyra, och en helt vanligt camping. Våra barn har älskat att vara på Åminne. I lekparkerna leker barn i alla åldrar tillsammans och nya vänskapsband knyts.

img_0685img_0683img_0747img_0746

På stranden på Åminne ska man stå på händerna.

Redan första gången vi var på Åminne 2009 började jag med en grej att ta en bild när jag står på händerna på stranden. När jag var barn och ungdom och aktiv med gympan körde jag hur mycket gympa som helst på stränder. Just därför är det väl bra att ha ståpåhänderna grejen så jag får öva mig minst en gång varje år.

img_0699

img_0717

Jodå jag badade i havet även idag. Tänk att jag som länge varit en riktig fegis badade igen. Däremot så bangade vi alla poolen idag. Jag tycker det är så härligt att ha återkommande rutiner som jag bara måste göra varje år minst en gång. Åminne är en sådan grej som jag bara måste få göra och se minst en gång varje år.

img_0687img_0748img_0750

Blå Lagunen är en populär badplats.

Blå Lagunen har fått sitt namn efter färgen på vattnet. Kalkbrottet där människor har huggit sten i hundratals år är idag en mycket populär och speciell badplats. Många av Gotlands gamla kalkbrott är numera vattenfyllda och används som badplatser. Är man på Gotland så bör man faktiskt kika på och om man är modig doppa sig i kalkbrottet. Tilda var den ända som badade i Lagunen idag eller räknas det om man badar och går med fötterna i vattnet?

Jag tog några riktigt fina bilder på dottern min medan hon badade vilka jag såklart inte får visa för er. Trist men vad gör man?

img_0752img_0754img_0761img_0753img_0765img_0764

Bästeträsk är en pärla för mig.

Bästeträsk är ett av Gotlands största naturreservat. Det finns tydligen planer på att sjön med omnejd ska bli nationalpark. Själva sjön är Gotlands största insjö. Vattnet är kristallklart och är relativt varmt och det är en smått övernaturlig upplevelse att beskåda sjön. Klapperstensstranden är magi med sitt vattnet som skimrar i grönt. Det är allt lite drömskt att gå längs stranden.

Idag var det tredje året i rad som jag letade efter en fin klappersten som jag valde att ta med mig hem. Jag har verkligen en crush på vackra naturmaterial av alla de slag.

img_0767img_0771img_0782img_0792

img_0793-1

Favorit i repris i Hemse.

För några år sedan när Tilda och jag bodde en natt i Hemse blev hon lite kär i deras Thai restaurang. Inte för att den är så charmig eller speciell men för henne har den en plats i hjärtat. Så varje år måste hon äta där en gång. Jag kör alltid på deras vegetariska vårrullar och Tilda på kycklingspett med jordnötssås. R tyckte att thaistället var helt okej.

img_0805img_0808

1078_sovgottdromsott

♥♥♥

 

 

 

 

 

9 thoughts on “Häng med till Åminne, Blå Lagunen och Bästeträsk.

Add yours

  1. Ohh jag får ju värsta guidade turen, kanske man skulle gå efter era dagar i turordning så har man en plan =D Ohh verkar verkligen vara magiska platser där. Isabelle har också börjat att man inte får fota henne ibland

  2. Jag drömmer om den Blå Lagunen! Vi har något liknande i Nyköping! Vad underbart ni verkar ha på Gotland, själv sitter jag hemma och skriver ner alla tips du kommer med så vi är redo när vi ska dit!

  3. Tack för alla dina tips! Har aldrig varit på Gotland, trots att vi pratat om det många gånger. Kanske nästa år 🙂 Det ser fantastiskt ut på dina bilder!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: