Gotlandsguiden med Smöjen Kyllaj och Rute Stenugnsbageri.

Hej.

Jag valde att dela upp andra dagens äventyr i två inlägg för annars hade både ni och jag ruttnat på långt inlägg. Äventyren rullade vidare norröver med Tilda efter lunch. Gotlandsguiden med Smöjen Kyllaj och Rute Stenugnsbageri. Plus lite middag här på resorten och golftävling.

Gotlandsguiden med Smöjen Kyllaj och Rute Stenugnsbageri.

Gotlands allra bästa kalkbrotts sägs vara Smöjen. Kalkbrottets omgivning är lite dramatisk med sitt kristallklara vatten, och gamla ruiner. Om du vågar kan du också simma in i ruinen. Jag fick lära mig i fjol att man kan få sällskap av ädelfisk och kräftor när man simmar i kalkbrottet. Det var lite väl blåsigt för mig så jag bangade att bada idag. Gotlands mest spännande badstrand men som kräver simkunnighet skulle jag säga då det blir djupt på en gång. Vägen till Smöjen är en grusväg som kan vara i rätt dåligt skick. Är ni duktigt rädda om bilen och inte alls vill ha den nerkalkad ska ni inte åka upp till Smöjen och Kyllaj.

Kyllaj är badplatsen för den som söker lugn och ro och möjlighet att välja mellan strandplask och bryggbad. Vattnet är grunt vilket passar för småbarn.Men hör ni är det någonstans ni ska doppa er eller någon strand ni ska besöka så är det vid Smöjen och Kyllaj. Ni vet bara för att varit där och faktiskt badat.

15a15b

img_0589img_0592img_0594

img_0595

Rute Stenugnsbageri bygger på Fabrique.

I en  gammal vindpinad smedja håller Rute stenugnsbageri till sedan 2006. Det är ägarna bakom bagerikedjan Fabrique som driver Rute sommarbageriet på Gotland. Fabrique är ett av mina favorit bagerier i Stockholm. Deras kardemumma bullar är amazing. På kvällarna kör bageriets kvällspizzar i det fantastiska växthuset. Idag var det knök mycket folk som tänkte som vi ta en god fika ute i Rutes härliga miljö.

img_0604img_0601img_0603img_0602

Middag och golftävling på Gumbalde.

Hemma på resorten igen var vi alla både trötta och hungriga. Jag valde en super fräsch sommarsallad med kornbitar och granatäpplen som jag är så förtjust i. Efter middagen gick Tilda och jag med på att köra en golftävling med puttning. Självklart vann Robert med mig som god tvåa. Innan vi gick upp till oss stod vi och slog bollar på ranchen. Jag blev kanske lite bättre men golf är inte min grej. Tilda däremot borde verkligen plocka fram sina klubbor och köra för hon var grym ikväll.

img_0613img_062015dimg_062615e

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥♥♥

 

 

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: