Gotlandsguiden tar er med till Stånga kyrka Lammboden och loppis.

Hej Hopp!!

Gotlandsäventyret fortsätter för mig och mina kompanjoner R och T. Gotlandsguiden tar er med till Stånga kyrka Lammboden och loppis. Jag var riktigt trött igår och sov som en stock. Det vill säga att jag inte vaknade av att R snarkade som han oftast gör. Tilda däremot hade svårt att sova för att han höll igång. Nog om snarkningar nu. På förmiddagen gjorde R och jag Stånga medan T sov.

Gotlandsguiden tar er med till Stånga kyrka Lammboden och loppis..

Dag 2  förmiddag på Gotland tar er med på en rad äventyr och upptåg. Som vanligt börjar vi från början.

Stånga kyrka.

Från Gumbalde Golf Resort ser vi kyrkan tydligt. Jag skulle chansa på att vi har kanske max 400 meter till kyrkan. Stånga kyrka är en av Gotlands stora kyrkor med anor från 1200 talet och byggd av kalksten. Kyrkans torn syns långa väggar eftersom det är mäkta högt. Inventarierna har en lång historia. Dopfunten är från 1100-talet och krucifixet är från omkring 1250.

Kyrkan var verkligen vacker och hade både en lång historia att berätta. Jag har en grej för mig när jag är och tittar på en kyrka. Nämligen att gå ett varv med en blombukett som jag sedan lämnar vid någons grav som känns lite övergiven och ensam.

img_0548img_0550img_0552-2img_0558img_0553img_0557img_0561-2

Lammboden Almungsgården.

Efter att R och jag varit på titt i kyrkan gick vi vidare bort till Lammboden i Stånga. Lammboden är verkligen en charmig gårdsbutik där man möts av ett gäng bondkatter och två hundar som stryker längs benen under vistelsen. De säljer lammskinn, lammskinnsprodukter lammkorvar och lammkött från gårdens lamm. Tyvärr såg vi inte lammen men hörde dem. Tror att de höll till bakom den stora bondgården. Vi blev lite sugna på att köpa ett silvergrått fårskinn men först behöver vi en fladdermusfåtölj för där skulle skinnet få vara.

img_0578-2img_0569img_0571img_0576-2img_0575-2

Fyndat för 8 kr på Loppis.

Granne med oss hittade vi en loppis på vägen hem. Gissa om jag stannade eller gick förbi? Såklart att vi stannade till. Jag gjorde bästa och billigaste fyndet för mig i år. R var sugen på en fåtölj som påminde honom om när han var barn. För mig blev det fyra kaffekoppar med fat utan skavanker för bara 8 kronor. Det måste helt klart kvala in som dagens fynd.

img_0581img_0582-2

Längs vägen till Lammboden gick vi förbi denna vackra gamla vagn vilken ni bara måste få se. Vet att den hamnar random mitt i inlägget.

img_0562-2

Hör ni jag bestämde vi för att dela upp dagens inlägg i två. Ni hade säkert tråkat ut och tyckt som jag att det blev alldeles för långt annars. I nästa inlägg får ni följa med oss norr över till Smöjen, Kyllaj och Rute Stenugnsbageri bland annat.

pus

♥♥♥

 

4 thoughts on “Gotlandsguiden tar er med till Stånga kyrka Lammboden och loppis.

Add yours

  1. Jag älskar dina inlägg. Så tacksam över att du tar med oss på din semester. Det här med religiösa byggnader är något speciellt. Oavsett vilken religion så bara jag älskar det. 8 kr för kopparna var helt klart inte vara dagens fynd utan måste vara hela veckans fynd.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: