Gotlandsguiden första dagen.

Hej Hej.

Äntligen är jag tillbaka igen på min älskade ö Gotland. Länge var det lite oklart om vi skulle komma iväg men som tur är kom vi till Ön igen. Vi hade turen att få åka nya båten imorse. Det var såklart nytt och fräscht men nästan lite läskigt öde på båten. Tänk er att båten som alltid brukar vara nästan full med 1500 passagerare bara hade 180 turen vi åkte. Tänker att mina dagar här på Gotland får bli min egna guide. Så varsågoda mina vänner. Gotlandsguiden första dagen.

Gotlandsguiden första dagen.

Jag ska försöka förmedla vad jag gillar att göra och har pysslat med under dagarna. Kanske kan ni få några bra Gotlandstips i min guide.

Visby Domkyrka är Visbys mesta besöksmål.

Domkyrkan Sankta Maria i Visby, är från 1225. Från början var kyrkan ursprungligen de tyska köpmännens kyrka i staden. Kyrkan är en kulturskatt som man bara måste ta del av. Golvet med alla bevarade alla skrifter är wao. Jag skrev även en hemlig hälsning som jag skickade vidare med den vackra båten som skulle ta med dem till andra sidan. Det är allt något magiskt och speciellt med kyrkor. På något sätt så finns det så många historier som berättas och berättats i dem. Om ni inte redan visste det så jag jag alltid haft en kärlek för kyrkor och kyrkorummen.

img_0415img_0428img_0427img_0422

img_0426

img_0423img_0424img_0425

Idyllien är en gotländskt välgörenhetsbutik.

Gotland har flera spännande butiker där de säljer inhemska varor. Grundtanken med Idyllien är att hjälpa familjer med svårt sjuka barn. Genom att handla deras produkter gör du inte bara en god sak för dig själv – utan även för andra. Alla butikens vackra saker är inspirerade av livet ägarna själva lever på Gotland och är tillverkade med tanke på både människan och naturen. En feel good butik på alla möjliga plan. Är ni sugna på att shoppa något från Gotland helt och hållet ska ni absolut gå ett varv i butiken och se vad ni hittar.

img_0406img_0409img_0412img_0410img_0413

Klätterrosor och stockrosor klär in hela Visby.

Det är verkligen ingen myt att klätterrosor och stockrosor klär in hela Visby. Varje gång jag är i Visby försöker vi gå genom nya gränder, för att se nya hus, portar och hav av rosor och stockrosor. Tror att jag snart betat av varenda gata, gränd och hörn. Idag låg fokus på blommor. Så håll ut det kommer en dag då det blir mur och vackra små hus. Att går runt bland de blommiga gränder kastar mig alltid in i Bröderna Lejonhjärta och deras Körsbärsdalen.

img_0470img_0474img_0469img_0462

Stånga Trädgård är min dagens pärla.

När vi satt i bilen ner mot Gumbalde Golf Resort där vi bort de fem första nätterna hittade jag en artikel om just Stånga Trädgård. Ni vet ju att jag är en trädgårdsnörd ut i fingerspetsarna. En av mina absolut bästa trädgårdsställen är Zetas och Rosendalsträdgård. Men kryss i taket eller Halleluja vilket ställe Tilda och jag besökte. Jag var i himmelriket och kan lova att jag säkert kommer åka tillbaka under tiden här på Gumbalde / Stånga.

img_0482img_0485img_0486

img_0487-1img_0493-2img_0483-1img_0514img_0527

img_0502-2
Vet ni vad min William har en precis lika traktor sparad i kallförrådet eftersom denna var en favo för honom när han var barn.
Herta är den perfekta barnfamiljsstranden.

När vi skulle åka från Stånga Trädgård fick Tilda en snilleblixt så vi åkte mot närmsta strand 12 minuter i bil från oss. Badplatsen Herta är en cirka 400 meter lång, långgrund, sandstrand. Badplatsen klassas som ett EU-bad, och sägs ha över 200 besökare per dag under säsong. så många var det inte alls idag. Wao vilken pärla Tilda hittade i Herta. Jag tyckte att den påminde mycket om Hornbeck i Danmark med havet, härliga sandstranden och alla sanddyner. Imorgon är planen att styra bilen till Herta och bada.

img_0529-1img_0530-1

Check på Gotlands öl och saffranspannkaka.

Vi bor och mår bra på Gumbalde Golf Resort. Jag kommer visa er en massa från Gumbalde men det kommer framöver. Ikväll blev det middag på restaurangen vilket var supermysigt. Vi ser Stånga kyrka från anläggningen. Jag var nog tråkig och valde pizza men jag var så galet sugen på slabba mat.

img_0533-1img_0534-1

Hoppas att ni fått några härliga Gotlandstips av mig nu.

♥♥

 

 

 

6 thoughts on “Gotlandsguiden första dagen.

Add yours

  1. Åh jag önskar att jag kunde besöka Gotland, men det får vänta till en annan dag! Tack för en underbar guide! <3

  2. Så vackert. Jag har aldrig varit på gotland men vi har pratat så mycket om det. Gillar att du tar med oss dit via dina bilder istället.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: