Hux flux ändrade jag om i växthuset.

Hej.

Jag har fixat och donat hela långa dagen ute i trädgården. Det är det bästa och mest avkopplande jag vet om jag ska vara ärlig att hålla igång med mina trädgårdssysslor. Hux flux ändrade jag om i växthuset. Planteringssidan grävdes upp och ner igen med en ny del för kryddor.

Hux flux ändrade jag om i växthuset.

Det är ganska typiskt mig att få infall och bara köra därefter. Men nu hade prästkragarna växt sig enorma och luktärterna tagit över på tok för stor del av växtsidan. Plus att prästkragar verkligen inte doftar alls gott. De nästan stinker så vill man ju inte ha det i växthuset. Så upp och ut med det som fick flytta och in med kryddor och lite nya akleja och malva istället. Jag kämpade på med både det ena och andra så lunchen fick bli en skål med cornflakes och mjölk.

img_0284

Tänk att vi verkligen har ett eget jordgubbsland.

Det växer och frodas i vårt lilla fina jordgubbsland. Känslan är ett litet lyckorus när man kan plocka av sina egna odlade röda goda gubbar. Min två bästa trädgårdsköp i år är garanterat bärnäten och hönsnäten som nu skyddar rosbuskar och annat som de allt annat som rådjuren gärna äter upp.

img_0285

Första potatisen upplockade.

Jippi de allra första potatisen är upplockade. Alltså det är så charmigt och total lycka att ha sådana dagar i trädgården som jag haft idag. De allra första blåbären plockade jag också av idag. De behöver nog några dagar till för att växa på sig ordentligt. Så snart kommer det bakas blåbärspaj av våra egna bär.

img_0286

pus

♥♥♥

 

 

 

11 thoughts on “Hux flux ändrade jag om i växthuset.

Add yours

  1. Förstår att det är det mest avkopplande, du är som min pappa. Han älskar att gå påta och tåta i trädgården. Numera orkar han ju inte på samma vis, men mer än man tror ändå. Mums med potatis och gött med blåbärspaj

  2. Vilken härlig dag du har haft ute i din trädgård. Var längesen jag åt cornflakes med mjölk men gott är det ju 🙂

  3. Vad härligt att du har pysslat i trädgården och det är något som jag saknar i mitt liv. Det är verkligen terapi för själen och riktigt roligt med odlingar. <3 Kramis

  4. Roligt att ha en egen trädgård att fixa i, själv odlar jag bara tomater, sallad och vitlök på balkongen men det är kul att skörda det man odlat själv ändå..

  5. Det känns så mysigt när man ser alla er som odlar och har er i er trädgård.. Själv är jag inte så mycket för det men har länge tänkt att skaffa ett jordgubbsland iaf🙂

  6. Prästkragar har jag en liten hatkärlek till haha, men fina är de! 😀 Vad roligt att ha skördat lite potatis, sån lyx att ha hemma och himla roligt :>

  7. Men alltså vilken dröm att kunna gå ut och syssla med en egen trädgård! Jag drömmer om dagen då jag också kan ha lyxen att gå ut och plocka med mig det jag behöver in i köket!

  8. Men så mycket gott egenodlat ni har. Blir lite avis måste jag säga. Jag har förstått det som att greja i växthuset är riktig vila för dig

  9. Vad roligt att fixa i trädgården 🌸 Jo prästkragar är så fina och hör sommaren till men de stinker verkligen. Fattar inte att blommor kan lukta så illa.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: