Silikonformar is da shit.

”Inlägget är i samarbete med Pufz”

Hej.

I fredags fick jag en helt underbar fredagspresent utav Pufz som jag skrev lite om tidigare. Jag vill såklart göra dem rättvisa och visa lite på hur jag använt alla de produkter som jag fick i paketen. Silikonformar is da shit. Jordgubbsgömmor i formen från Pufz. Pufz säljer livsmedelsklassade silikonprodukter med fokus på kvalitet och funktion.

img_9935

 Silikonformar is da shit.

Tanken var att prova baka hallongrottor i lila fina formen men det fick bli jordgubbsgömmor istället. Ibland är minnet kortare än kortast det är bara att inse. När jag gick ner till ICA idag stod fyra saker på listan, mjöl, socker, hallonsylt och tvålen som jag fastnat för. fick jag med mig det hem? Nej självklart inte för jag glömde både hallonsylten och tvålen. Nog om det tänk om och gör något bra.

Jordgubbsgömmorna blev så himla fina. Älskar att de får de där kanterna som om de var från ett konditori. Min nya lila småkaksform funkade verkligen bra. När kakorna var klara och svalnat var det bara att trycka lite i botten så ploppade de upp. Nästan så jag kände mig som ett litet bagarproffs. Silikonformar is da shit. Inte en enda mandelmussla eller jordgubbsgömma behöver gå sönder.

img_0090img_0095img_0096

img_0099

Som ni kanske ser har jag en smal slickepott som jag tycker är smidigare än mina andra. Eftersom denna är smalare kommer man närmre och den är smidigare än vad de bredare är.

Pralinform med halvklot.

Jag har även fått en pralinform till att skapa egna praliner eller godisar i. Det smarta med denna formen är att det är halvklot som kan sättas ihop till en pralin om man så önskar. formen har även små minisar eller aptitretare att bjuda på. Ännu har jag samlat på mig tre recept som jag ska ta och prova på i helgen är planen. Bra inspiration till dem har jag från Choklad för själen som jag kom i kontakt med på Chokladfestivalen för något år sedan. Jag vill gärna ha nötter eller kanske lakrits i min pralin. Isbitar har vi använt formen till ännu men som sagt till helgen blir det chokladverkstad hos mig.

img_0084

Antihalkduk och greppduken.

Jag tillhör inte de starkaste i nyporna och får ofta be om hjälp att öppna burkar och flaskor. Men inte nu längre sedan jag blivit med greppduk. Greppduken är ett praktiskt hjälpmedel som ger extra kraft vid vrid- och lyftmoment. Den gör att man inte glider som man ofta gör när man ska öppna något. Jag har även använt den som duk att hålla skålar på plats när jag vispat. Antihalkduken bygger på samma koncept men har mått att passa perfekt till en bricka. Duken är genomskinlig så allt det fina under får synas medan den håller kaffekoppen på plats.

img_9978img_0079img_0080

Världens bästa tesil.

Jag som älskar the och dricker det minst en gång dagligen jublade över denna fina lilla silen. Hur smart som helst att hänga på silen på muggen eller direkt i kannan om man så vill. Min nya sil är den produkt som jag använt allra mest av de som jag fick i fredagspresenten än så länge.

img_9954img_9957

Jag har sagt det förr men jag säger det igen. Gå hos Pufz och hitta era bästa silikonformar.

 

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥♥♥

 

 

12 thoughts on “Silikonformar is da shit.

Add yours

  1. Kakorna ser jättefina ut! Kollade på en silikonform häromdagen, men var tveksam till om kakorna skulle lossna lätt. Men blir sugen på att testa efter ditt inlägg!

  2. Vilka käcka saker du fick hem. Just nu har jag fått sådan lust att baka, men vill ju ge bort allt då jag inte ska äta det. Jordgubbsgömmarna såg ju så goda ut, och visst är dom rätt små? Perfekt juh

  3. jag vann ju grejor därifrån i vintras och de är så himla bra, jag har aldrig vågat prova sådana formar för inbillade mig att det skulle vara svårt att få ut kakorna, men så är det visst inte…nu vill man ju prova på det så får väl in på deras hemsida och beställa något.

  4. Jag har aldrig testat silikonformar men jag har stått och tittat på de flera gånger.
    Greppduk har jag dock

  5. Vilka smidiga formar! De är formar man skulle haft hemma ju!
    Roligt att baka, jag har faktiskt inte provat göra hallongrottor, gör alltid samma sak ^^ haha

  6. Det låter värkligen som en super bra grej ska in och kika där ❤️😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: