Självplock av jordgubbar på Trädgårn i Södertälje.

Hej.

Imorse ställde jag klockan för att inte missa eller hinna till Södertälje och Trädgårn. Självplock av jordgubbar på Trädgårn i Södertälje. Det var vad som stod på min lista idag. En sak som jag saknar från sommardagarna på Öland där jag är uppvuxen på somrarna är att åka på självplock av jordgubbar. Mamma har alltid varit en mästare på att plocka massor och snabbt. själv hängde jag säkert mest med för att sitta i landen och mumsa gubbar. Idag blev det äntligen av igen att plocka gubbarna själv.

Självplock av jordgubbar på Trädgårn i Södertälje.

Trädgårn i Södertälje ligger idag invid Mälaren i Södertälje och är en helt ekologisk odling med grönsaker som skördas på morgonen och levereras direkt till butiker, restauranger och grossister. På Trädgårn finns ett café, gårdsbutik som säljer de som de själva odlat. Där finns även ett musteri, biodlingar och några getter som går omkring. Självplockandet av jordgubbar var det som lockade mig till dem.

Trädgårn är mysigt men lite rörigt var det allt idag. Mycket folk och tro det eller ej lite jordgubbar. Såg att de skrev på sin FB att det fanns gott om jordgubbar men då måste de chansat för det var så lite bär att flera även vi gick för att få byta rader. Jag tänker absolut åka tillbaka men först till augusti när skolorna börjar igen. Då tror jag att detta kan vara bästa stället för mig att samla kraft från.

img_0004img_0049img_0050

img_0012

img_0014

img_0016img_0040img_0023

Anmäl dig i Gårdsbutiken och tilldelas en rad att plocka.

Vi hade säkert för stora förhoppningar att nu skulle vi få med oss berg med jordgubbar hem. Så var det inte alls. Fem liter skrapade vi ihop. Det var mycket mindre än vad jag förväntat mig men nu är det gjort grejen med att själv plocka jordgubbar. Men nästa gång får jag allt ta och hänga på mamma på något av hennes ställen nere i Småland.

Självaste stället var charmigt och jag gillar verkligen konceptet med ekoodlat och att de arbetar med integration av arbetslösa och nyanlända personer genom att erhålla arbete inom trädgårdsnäringen och kompetensutveckla inom ekologi.

img_0052img_0005img_0009img_0007

Minus måste det dock bli för priset.

140kr / kilo ligger priset på. För fem lite jordgubbar där hälften skulle sållats bort på ICA för att de inte var mogna eller stora nog fick vi betala 369kr. Helt galet även om det är eko bär och grejen är självplock vilket är en upplevelse i sig så är det helt sjukt 369kr för fem liter gubbar….

img_0057

Ha det gott.

♥♥♥

 

 

 

14 thoughts on “Självplock av jordgubbar på Trädgårn i Södertälje.

Add yours

  1. Så mysigt! I närheten av där vi bor när vi är nere i Halmstad finns ett ställe där de har självplock av jordgubbar och jag tycker alltid att det ser så mysigt ut när barnfamiljer och andra är där och plockar 🙂

  2. Är lite sugen på att hitta någon självplockning här i närheten, fast vill ju att det ska vara billigare att plocka själv än att köpa.

  3. Är så avis på alla som kan plocka jordgubbar i år, bara grejen att göra det är ju så mysig tycker jag! 😀 Hemma har vi faktiskt ett ställe som man kan plocka på, men får hoppas på att jag kan göra det nästa år istället 😀 <3

  4. Vad fint det såg ut att vara där, riktigt mysigt! Vi har faktiskt flera ställen här kring Norrköping som har självplock – så bra!

  5. De har ett jättebra självplock här i Linköping som jag verkligen kan rekommendera! Annars finns det Mariebergs självplock i Nyköping också! Måste erkänna att jag också tyckte det var ett väldigt dyrt pris för jordgubbar…

  6. De har ett bra självplock här i Uppsala med men priset är galet högt. Men det är väldigt kul med självplock tycker jag, dock får det vänta till senare i sommar

  7. Åhh så gott! Följe med mamma förr men blir så lätt uttråkad. Nu köper vi när de säljer hela flak istället. Måste ju ha jordgubbar iallafall. 😋

  8. Men så himla mysigt det låter att plocka sina egna jordgubbar vi gjorde det när jag var liten tyckte att det var jätte mysigt att göra 🙂

  9. Myssigt att plocka lite jordgubbar . Det gjorde jag när en sommar när jag var liten men det var väldigt varmt minns jag

  10. Vi har ett i Hedemora som vi varit till och där då det året vet ju ej i år så var det extremt mycket jordgubbar, Bellis åt nog mest av oss alla då hehe. Ja det var dyrt och synd att de inte var bra alla ni fick med er

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: