Ok Monday lets do this.

Hej.

I mig bor både en stadsråtta och en bondkärring. Tänk om jag kunde haft två boenden eller kunde klona mig. Jag gillar att ha naturen runt hörnet och kunna springa ut i trädgården och fixa med växterna samtidigt som jag älskar pulsen i stan. Liv och rörelse blandat med tystnaden är viktigt för mig. I framtiden får jag nog helt klart ha en lägenhet i stan på Lilla Essingen och ett litet hus på landet eller varför inte Gotland så jag kan variera mig. Sluta drömma ska man ju aldrig göra eller hur! Ok Monday lets do this.

Ok Monday lets do this.

Hela dagen har gått i en rasande fart. Jag hade en hel del att fixa med i förmiddags innan det var dags att åka in till stan. Det blev så snärjigt att jag nästan fick lägga högra benet före det vänstra för att hinna med bussen till station. Precis hann jag med ett bra tåg mot stan från Tumba.

img_9959

Jag var seg som tusan att komma igång imorse. Vet att det beror på att jag sov uselt i natt. Jag är nämligen lite halvskraj för åskan. Det sitter i sedan jag var barn. I natt åskade det och regnade ordentligt. Tror att de allra flesta som bor runt omkring oss vaknade till av värsta knallen.

På tal om stadsråtta och en bondkärring igen.

Att bo så som vi gör och att vara van vid att alltid ha tillgång till min bil är annorlunda. Förstår inte hur man som förälder eller vuxen med åtaganden klarar sig utan bil och körkort när man bor halvt på landet som vi gör. Nu när jag blir utan bil ganska ofta är det okej de dagar jag inte har något men den stressen och stöket jag fick idag hade jag gärna varit utan. Vi har två bilar i familjen men nu när yngsta sonen också jobbar och behöver bil till och från blir det en som blir utan. Vem vet nu kanske även han snart kommer ha egen bil. Visst var det skönt att gå hem från centrum när bussen inte gick förrän om 30 minuter samtidigt som jag lyssnade på Sommar i P1. Men jag vill kunna välja själv. Friheten av att flyga fritt har alltid varit viktigt för mig även när jag var liten. Det är helt okej och faktiskt skönt att åka kommunalt ibland men valfriheten är mig kär.

img_9961img_9966img_9965

Fyllt på botoxen igen.

Så himla skönt att fått det gjort igen. Egentligen hade det gått lite för lång tid mellan denna gången. Men men bättre sent än aldrig säger jag. Jag brukar inte tycka att sticken gör ont men idag var jag lite gnällig för det var ilskna myggor som stack mig idag. Jag brukar säga att det känns som att bli stucken av en mygga.

Gör det inte ont? 

Det gör ont eller känns mest som om något biter tag i dig och inte vill släppa. Det känns en stund även efter att nålen är ute. När botoxen sätter in eller igång kan det små klia där man lagt in den. Med dessa små minus är botoxen ändå på plus kanten för mig.

Att ha botox mellan ögonbrynen för att slappna av i spänningshuvudvärksmuskler är verkligen skönt. Jag är extremt ljuskänslig och kisar tills jag får enorm huvudvärk. Botoxen gör att de musklerna slappnar av och att jag inte kan använda dem vilket ställt till det för mig. Dock så måste jag använda solglasögon när solen och ljuset är starkt som att jag har lätt för att bli snöblind.

29a

Bjuder på dagens finaste bild.

Från den balkongen som alltid är finast på min gamla gata hemma i stan. Fast på äldreboende sidan av vägen. Lilla Havregatan som egentligen inte heter så utan bara Havregatan som gatan även gör på andra sidan Ringvägen. Men min gata har bara två hus och äldreboendets baksida. Hur som helst kolla vilken charmig balkong.

img_9963

Puss & Kram

♥♥♥

 

 

 

 

12 thoughts on “Ok Monday lets do this.

Add yours

 1. Åh vilken charmig balkong! Jag har sagt till min mamma med att hon borde göra det för hon kisar med såå mycket och har ofta huvudvärk, men hon vill inte riktigt lyssna… Ja vilken frihet det är med bil & körkort!

  1. Förstår din känsla med ena benet i stan och andra på landet…så brukar jag beskriva mig själv. Flyttade tillbaks in i stan för 11 år sedan efter skilsmässan. Så skaffade vi en en stuga på landet, vår koloni . Nu har vi båda delar att njuta av
   Kram Kajsa

 2. Jag håller med om att friheten är guld värd….det tog mig lång tid innan jag verkligen tog mitt körkort…jag gillade inte alls att köra men idag älskar jag det (fast undviker gärna stadskörning, trots att jag kör i Malmö varje dag)….jag gillar tåg också, men bara när jag själv väljer det. Skönt för dig att få hjälp av botoxen, jag har också en tändens att kisa och rynka ihop ögonbrynen nästan alltid. Verkligen vacker balkong det där

 3. Sådana tillfällen tycker jag botox är okej. Hilma fin balkong.
  När jag är i Stockholm gillar jag gamla stan med alla gamla hus och mysiga gränder 😊

 4. Perfekt att hitta en metod som fungerar och att få den muskeln att slappna av, jag kisar och spänner mig mycket jag med, kanske vore ngt för mig med det där

 5. Balkongen var värkligen jätte mysig 😊 jag är mer en stads mänska en en kant mänska 😊

 6. Den känslan av att bo både i stan och på landet känner jag igen. Nu bor vi i stan, men njuter varenda sekund jag är ute i naturen. Däremot måste jag få lite asfalt och avgaser ibland också 🙂 Vill inte heller behöva välja. Bilen är ett måste känner jag. Tar alltid den då vi handlar, åker till jobbet eller hälsar på vänner, men aldrig till centrum då det är mycket smidigare att åka kommunalt då 🙂 Sen tar jag gärna tåget då vi åker till Stockholm, och har åkt på flera bussresor till Tyskland.

 7. Jag bodde ute på landet ett tag . Minns att det var svårare eftersom man inte hade körkort och busdtiderna var katastrof. Sen fick man ta taxi för 30 kr om man skulle in men de var bara för de som bodde ute på landet och förarna skulle alltid krångla. Nä på landet måste man ha bil el moppe så man kan röra sej .

 8. Förstår att det blir en stor omställning med att inte ha bil nu.
  Men man får göra det bästa av situationen, inte roligt när man för stressa för att hinna med bussen… Det har vi också gjort några gånger och då känns det som att halva dagen rasar samman 🤦‍♀️

  1. Vi har två bilar i familjen. Jag en och R en plus äldsta sonens bilar. När son nr 2 nu jobbar sedan april blir det en av oss som blir utan bil då Marres jobb ligger en bra bit ifrån. Han kikar på att köpa egen nu när han fått förlängt fram till jul på jobbet.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: