Jag har klippt årets första mördarsnigel.

Hej.

Jag har klippt årets första mördarsnigel. Mamma har klagat länge redan i år om hur de odjuren förstör hemma hos dem i Småland. Medan jag sagt att jag enbart sett en ända i skogen. Idag så jag en fuling på de vita penserna och var snabbt framme med saxen. Tyvärr vågade jag inte chansa när de två plantorna stod vid en fuchia som jag verkligen var rädd om. Så jag slet upp plantorna och kastade dem i komposten.

Jag har klippt årets första mördarsnigel.

Det har länge florerat ett rykte om att det bästa sättet att bekämpa mördarsniglar ska vara med salt. Detta stämmer absolut inte enligt Snigelshopen.  Att använda salt för att komma till bukt med snigelproblem ska vara djurplågeri. Det ska stämma att sniglarna dör, men mycket långsamt och mycket plågsamt. Det som händer med snigeln är att saltet orsakar onormal slembildning, vilket gör att snigeln väldigt sakta torkar ut och dör.

Vet faktiskt inte om det gör så mycket för sniglar är inte mitt favorit djur och säkert inte många andras heller.Hur som helst det bästa sättet att bekämpa mördarsniglarna  är helt enkelt att plocka upp dem och antingen koka, frysa eller klippa itu dem. Det sistnämnda är det allra mest humana sättet och då ska man helst klippa ca 5 mm från huvudet för att döda snigeln snabbt och utan att den lider i onödan. Jag klippte säkert inte rätt men den äckliga snigeln fick flyga vidare till Nangijala istället och mumsa blommor. Hur ser det ut med mördarsniglar hemma hos er?

img_9953

Latat mig i hängmattan.

Har man en lugn hemma dag så har man tänker jag. Förutom en sväng ner till ICA för att hämta ut en paket som jag fått av Pufz. Jag är så oerhört tacksam och kommer visa er lite imorgon. Lurarna var varit i mina öron nästan hela dagen känner jag nu när jag tänker efter. De har lyssnat på Isabella möter Sheila, Sommarpratet på P1 och även ljudbok.

En paus blev det då jag drog fram vattenslangen och strök all tvätt. Annars har jag latat mig i hängmattan och det bästa av allt är att jag känner mig så nöjd med det.

img_9945img_9947

evevning

4 thoughts on “Jag har klippt årets första mördarsnigel.

Add yours

  1. Oh är det båtglass dem är så goda, samt skönt att hänga i hängmattan det lät great. Vi har mycket sniglar här har jag sett då jag gick med hunden, det var lite överallt,

  2. Här hemma får man 1:- per snigel och de var rätt poppis förr om åren. I år har ingen kaskastar sig över uppgiften… Förrän denna veckan. Ronja samlade 280st ena kvällen och en knapp vecka senare fick Juni ihop 250:-. Så många sniglar finns det och således rätt lättförtjänta pengar… Om man ger sig ut. De samlas i pringelsrör och sen häller vi kokande vatten över. Har inte hjärta/mage (eller vad som nu behövs) att klippa i en levande varelse.
    Man skonar ju trädgården från rätt många kommande sniglar om man bara ger sig ut. Önskar dock att man bara snällt kunder be dom vända tillbaks ut till skogen istället.

  3. Här kryllar det av såna, så det är tur att det är ett bekymmer jag slipper eftersom vi har balkong och inte trädgård. Jag gillar inte sniglar men skulle ändå inte gilla att behöva döda dom..

Kommentera

Up ↑

%d