På första parkett vid vattenbrynet.

Hej Hej i Hettan.

Det är verkligen för tokvarmt för att sitta inomhus och få till dagens inlägg från badet och Eldtomta Cafè. Så jag har satt mig ute på altanen för att försöka knåpa ihop några rader. På första parkett vid vattenbrynet. Där tog jag plats idag på Getryggen med min nya brassestol.

På första parkett vid vattenbrynet.

Vår plan idag var att åka till Sandviksbadet men det var tjockt med bilar även ute längs stora vägen ner mot Skansundet. Jag läste faktiskt idag att det diskuterades om polisen skulle få befogenheter att kunna skingra besökare på stränderna om det blev för trångt. Kan tänka mig att de faktiskt skulle kunna behövt skingra besökarna vid Sandviken idag efter alla de bilar som var där. Så vi vände om och åkte till Getryggen istället. Där var det också mycket människor men vi fick bästa platsen precis längs vattnet. Jag tog min nya stol och ställde den vid vattenbrynet och satt där och njöt av livet. Underbart när vågorna kom och sköljde över mig.

På vägen som man behöver gå ner till badplatsen går man förbi flera helt magiska hus. Många är säkert enbart sommarhus men jag skulle mer än gärna kunna bosätta mig så.

img_9892-1

img_9872-1img_9873-1img_9875-1

img_9878-1img_9885-1

Favorit i repris på Eldtomta.

På hemvägen från badet stannade vi till på Eldtomta Café för att göra en favorit i repris. När vi var på Getryggen sist stannade vi till och åt lunch och fikade. Både R och jag blev förtjusta i deras pasta med med salsiccia, spenat, soltorkade tomater & salvia. Deras pajer med äpplen eller rabarber är även de en höjdare. Har ni vägarna förbi åt mitt håll sväng förbi Eldtomta för de har riktigt bra mat och smarrig fika.

img_9921img_9922img_9925img_9927

Jag tog slut efter en helt underbar sommardag.

Att värmen kan ta kål många av oss är ju känt. Tror minsann att jag kroknade också av allt sol och värme idag. Latmasken tog helt slut så illa att det fick bli hämtmat till middag.

img_9906-1

29

 

 

 

12 thoughts on “På första parkett vid vattenbrynet.

Add yours

 1. Ser superhärligt ut…önskar jag kunde sitta så och njuta, det är bara det att efter 5 minuter är jag superrastlös… jag har aldrig klarat att ligga still och sola. Jag skulle dock också kunna bo sådär, nära vattnet, sticka ner och ta ett bad, sitta och torka en stund och sedan hem igen.

 2. Så härligt ni hade det där och förstår det var extra skönt då vågorna drog över dig där du satt. För idag har det varit väldigt hett, hua jag kroknade också för var lite skakig och sliten på efm

 3. Ser skönt ut!
  Igår åkte vi till havet, jag var lite orolig för att där skulle vara mycket folk men där var inte mer än en vanlig sommardag och alla var duktiga på att hålla avståndet. Nu valde jag iofs medvetet att inte ligga på ”bästa” biten av stranden dvs vid restaurangerna och glasskioskerna.

  Här blev det rester, orkade inte mer än så.

 4. Såg jättemysigt ut, dessa dagar vi har nu har varit riktigt perfekta för stranden.. Idag ska jag dock fixa med sånt som behöver fixas hemma..

 5. Men hur skönt såg inte det där ut att vara 🤩 jag gillar inte folksamlingar vid bad annars så vi åker alltid till ett ställe där knappast 5st är förutom vår familj.. Får lite annan ro när jag kan se bara en hela tiden

 6. Så skönt med stranden. Men visst är det mycket folk. Inga Coronaavstånd inte..
  Vilket mysigt och somrigt matställe ni hittade 😍

 7. Åh precis sådär sitter jag och mamma oftast vid vattnet när vi är vid stranden, så svalkande att bada fötterna när man sitter i solen samtidigt liksom! Så himla härligt och nu fick man en längtan kan jag tala om 😀 Men vad mysigt det låter!

 8. Men gud så härligt att ligga vid vattnet och ha det skönt i solen 🙂 jag brukar bara sola vid vattnet när jag har badat 🙂

 9. Så härligt,. Klarar värmen om man kan gå i och doppa sig i omgångar. Har varit ute och badat flera gånger i år redan. Brukar aldrig hända i Sverige, men i sällskap av barnbarnet så måste jag ju i.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: