Pionernas tid är nu.

Hej.

Jag fick frågan häromdagen om vilken min favoritblomma är. Oj blev mitt svar för det går inte att välja enbart en blomma. Som trädgårdsnörd upptäcker jag ofta nya spännande fina växter som jag tycker om. Däremot kan jag säga att pioner är en av de som jag tycker är allra vackrast. Pionernas tid är nu. Våra pioner står äntligen i full blom.

Pionernas tid är nu.

Sommarkvällarna är ljuvliga just nu. Jag njuter och tar in allt som jag bara kan. Som sagt pionerna blommar för fullt här hemma nu. Så jag gick runt och kärade ner mig lite extra i dem igår kväll. De vita på framsida är nog de vackraste pioner jag sett. Så enorma och praktfulla är de när de fullständigt bara tar över hela rabatten.

img_9827img_9832img_9829img_9811

De exploderar och händer saker lite överallt.

Prästkragarna i torparrabatten har vuxit på sig lite to much. I eftermiddag måste jag spjälka upp dem lite. Dessa är så stora lika så de inne i växthuset har gasat på lite för mycket skulle jag säga. Luktärtorna som var slet upp i växthuset i höstas för att de tog över har kommit igen och snurrar in sig ordentligt i växterna. Vad fick de kraft ifrån liksom kan man ju undra när de skulle vara borta.

img_9816img_9819img_9817

Jordgubbarna på G.

Inte för att de blir så många i år men de är allt på g jordgubbarna som jag planterade tidigt i våras. Något som jag är sugen på är att åka på självplock av jordgubbar. Någon som känner till ett bra ställe i Stockholmstrakten? Tipsa mig gärna.

img_9813

Firade lite lillördag.

Det var allt lite mysigt att gå runt på baksidan när Marcel spelade inne på rummet. Han gör musik och DJ:ar från sitt enorma mixerbord. Så mysigt att jag hämtade lite vin och lyssnade utanför fönstret. Fniss på den…Stort fans ute på altanen.

img_9837

Ny dag  – Nya tag – Nya naglar står på min lista bland annat.

kram

♥♥♥

 

 

 

 

 

13 thoughts on “Pionernas tid är nu.

Add yours

 1. Pioner är värkligen jätte fina blommor och dom luktar värkligen underbart 😊

 2. Pioner är verkligen vackra och nån gång när vi fått lite mer ordning så ska jag plantera dom någonstan 🌸 ha en fin dag.

 3. Oj vilken vacker pionrabatt! Har planterat tre små ynka jordgubbsplantor i en stor kruka, så vi får väl se om det blir en endaste gubbe här 😀 Annars är det bara krukor här just nu då hela tomten är under uppbyggnad. Hänger ju mest i sommarhuset nu.

 4. Pioner är verkligen så otroligt fina, wow vilken rabatt! Den skulle jag inte alls tacka nej till 😀 De är ju så otroligt stora och fina, man kan ju inte sluta le när man ser dom – hur löjligt det än låter! Kram <3

 5. Pioner och vallmo är mina alltime favoriter, kanske ranunkel och anemoner också! Hahah det är så svårt att bara välja en! Dina är jättevackra just nu! Älskar verkligen när det är ett hav av blommor!

 6. Pioner är fint. Vi har många oliasorter i trädgården också 🌸 Kul med egenodlade jordgubbar. Det är så gott att kunna gå och plocka 😋

 7. Älskar pioner! Jag har fyra olika plantor men bara en som går upp i blom och den står inte länge.
  Så vackert med dina pioner!

  Så mysigt det lät att ha en privatkoncert!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: