Hängde på Mariatorget med kaffe och glass.

Hej Hej.

Jag har hängt i stan idag. Egentligen helt galet med tanke på att jag skulle kunnat varit på badet. Hängde på Mariatorget med kaffe och glass. Idag hade jag tid hos min läkare så jag tyckte jag var smart och bokade in klipptid hos min frisör när jag ändå var i krokarna. Supersmart drag enligt mig faktiskt att få en dag då saker som måste göras bara görs liksom.

Hängde på Mariatorget med kaffe och glass..

Stockholm bjuder som övriga landet på kanon sommar. Först hamnade jag på ett café på Swedenborgsgatan där jag satt och tog en kaffe och lyssnade klart på Mona Sahlin och hennes sommarprat.

”Människovärdet får inte förminskas”

Mona Sahlin

Mona pratade bland annat om att partiet svikit henne. Hon berättar bland annat om hur hon får uppvaktning med blommor långt efter att hon fyllde 60 år, eftersom S hade missat högtidsdagen.  Jag tror att det partiet just nu har svikit stora delar av hela vårt samhälle. Bättre sent än aldrig med Monas blommor kanske kan funka men bättre sent än aldrig funkar inte i politiken när den ska styra och leda ett land. För sent går inte om tåget redan gått.

Hur som helst kaffe i solen mitt på Söder var precis vad jag behövde. Fasiken vad jag älskar min stad. Jag är en del av Stockholm och jag tror att vi saknat dessa häng både S och jag.

img_9737img_9732img_9738img_9739

Strosade vidare bort till självaste Mariatorget.

Sommar och sol då ska vi äta massvis med god glass inte sant. Så jag ställde mig i den långa kön ute på gatan till Stikki Nikki för att köpa mig äkta gelato som dessutom är vegansk. Valet föll på cashewnöt glass. Jisses vilken god smak. Tror minsann att jag kanske fått en ny smak in på min topp tre lista från dem.

img_9742img_9747img_9745img_9749img_9748

Vandrade vidare in i parken.

Från parken med fontänen hördes ljuvmusik. Någon satt och spelade och sjöng på sin orgel vid bänkarna och faktiskt ganska bra. Jag satte mig en kort stund och lyssnade medan jag mumsade glass. Innan det var dags att besöka läkaren.

img_9741img_9740

Skrivit in fel tid i kalendern.

I min värld hade jag klipptid kl: 15 men icke den var först kl:17. Alltså efter tiden hos läkaren. Vet inte hur jag tänkte när jag skrev in tiden. Säkert för att jag ringde och bokade och inte gjorde det via boka direkt som jag alltid gör annars. Men jag ville ställa en fråga så på den vägen blev det så. Hur som helst fick jag 90 minuter på Söder att göra vad jag ville.

Obligatoriska hissbilden har inte blivit bättre.

Det har blivit lite av en grej att ta en bild i hissen när jag ska upp till den mottagningen som jag går på. Visst borde jag lärt mig något om hur man tar en bra bild i en hiss. Men inte blir de bättre. Alltså hur gör hissbilder proffsen?

img_9751img_9750

Där rök håret av hos frisören.

Jippi äntligen har jag friskt och fräscht hår igen. Det blev en bit kortare men vad gör väl det. Hellre ett friskt och glatt hår än mitt gamla skatbo till frisyr. Behöver ni tips på bra, kunniga och trevliga frisörer så finns de på Salong Esterique på Södra Station.

img_9756img_9762

7

 

 

12 thoughts on “Hängde på Mariatorget med kaffe och glass.

Add yours

 1. Verkar som om du haft en riktigt mysig dag inne i Stockholm… en sån Dag som jag verkligen längtar efter då och då men aldrig får till.

 2. Perfekt att slå två flugor i en smäll! Håret blev verkligen fräscht! Vilken skillnad det kan bli att bara kapa av en liten bit 🙂

  1. Håret blev värkligen underbart fint 😊 så gott med en glas med mumms

 3. Den där glassen verkade inte alls dum! Stod också i glasskö idag, men deras kösystem hade en hel del förbättringspotential… Tur att glassen var god sedan 🙂
  Härligt med fräscht hår! Jag skulle behöva sätta i lite färg i min kalufs, men vet inte riktigt när jag ska få tid till det, ha ha!

 4. vad mysigt du verka ha haft det , håller med dig så bra att fixa allt i ett när man ändå är i krokarna liksom. Haha ja det är något speciellt att ta bild i hissen, man kan bara inte låta bli ibland. 😂❤

 5. Låter riktigt mysigt trots vetskapen om att du hade kunnat hänga vid badet istället 😉 Lyssnade också på Monas sommarprat! Tyckte det var bra faktiskt 🙂

 6. Vilken härlig dag. Du lyckas alltid att få helt vardagliga saker att bli amazing. Får jag berätta en sak? Älskar också Stockholm trots att jag bor på andra sidan

 7. Vilken underbar dag du ser ut att ha haft, jag älskar Stockholm och är där alldeles för sällan tyvärr. Och supersnygga hissbilder ju, det är svårt att få till men det där var inte dåligt alls! Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: