Världens finaste material cashmere.

” Inlägget är i annonssamarbete med Moonan & Ponsbach ”

Hej.

Vet ni vad jag skulle vilja ha att dra över axlarna nu på sommaren när jag behöver skydda axlarna från solens strålar? Jag skulle så gärna ha en sjal. Gärna en sjal skapad av bra material. Världens finaste material cashmere. Tycker det ser så mysigt ut att bara svepa in sig i kashmirsjalar under sommarkvällar såväl som kyligare vinterdagar.

Världens finaste material cashmere.

På stranden såg jag två kvinnor som hade verkligt fina sjalar som de hade över axlarna säkert som skydd för solen. När jag mötte dessa kvinnor i glasskön hade de knutit den runt höfterna som kjolar. Verkligen så smidigt och smart var min tanke. Tänker även att det skulle vara gosigt att bära en äkta sjal i cashmere runt halsen på vinterhalvåret.  En handvävd sjal är den perfekta accessoaren som passar allas garderober – under alla årstider.

img_9723img_9724

Storyn om Moonan & Ponsbach.

Allt började en semester som snabbt utvecklades till en känslomässig berg och dal-bana fylld av upprymdhet/nyfikenhet och kärlek/glädje. Moonan & Ponsbach gänget blev förälskade i den indiska kulturen. De ville se, känna och uppleva allting som hade en koppling till det indiska levnadssättet. De upptäckte cashmere och ställde sig frågan varför det var eller är så dyrt i världen. Idag är Moonan & Ponsbach stolta över att vara de enda försäljarna av sina vänner Anila och Babus 100 % handgjorda cashmere från Nepal.

indien

Strövar omkring de höga slätterna.

Cashmere som Moonan & Ponsbach använder i sina sjalar kommer från getter som strövar omkring på de höga slätterna runt Mount Everest. På grund av klimatförändringarna är gräset som getterna betar på inte lika näringsrikt som tidigare vilket påverkar ullfibret. Leverantörer och den Nepalesiska regeringen arbetar på lösningar för att åtgärda kvaliteten i gräset.

get

Svart kashmirsjal har hamnat på min önskelista.

Önskan är och har alltid varit fri vilket är fantastiskt. Därför har jag nu satt upp en svart kashmirsjal på min lista. Svart är en färg som alltid funkar på alla årstider. Jag föredrar att på klassiska produkter ofta välja en färg som alltid går hem så som svart.

sjal

Kram Kram

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Världens finaste material cashmere.

Add yours

  1. Åh det är verkligen ett himla fint och härligt material, en sån sjal skulle jag inte alls tacka nej till! Tänker liksom nu under kvällarna på sommaren och dra en över sig, härligt 😀

  2. Jag bär faktiskt inte sjalar så ofta eller rättare sagt aldrig!!
    Vet inte riktigt om det är jag men det är absolut värt att prova 😁

  3. Har inget i det materialet. Hoppas inte fåren far illa 🙈 Den är säkert jätteskön.

    1. Verkligen så bra att ha en tunn sjal i härligt material på axlarna så man inte bränner sig. Eller om man faktiskt har gjort det så kan man slänga på sig utan att svettas ihjäl… Även perfekt på flygplan då man gärna fryser lite att gosa in sig i 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: