Focus on the good.

Hej Hej.

Det är sant att jag allt är lite seg idag. Vädret gör ju såklart sitt till att man mer än gärna fastnar framför Netflix. Focus on the good. Igår var det ju fredag – min dag i vecka. Men eftersom den dagen gick i studentens ära var det svårt att göra den till mig med mina FFF. Därför fick mina FFF flyta till idag vilket har gått alldeles utmärkt.

Focus on the good.

Det låter väl hur bra som helst. Att lägga sitt fokus på sådant som är bra och positivt. Vem orkar lyssna eller bara leva med och i en massa negativitet. Inte jag i alla fall. Det är lite därför allt började med mina FFF på fredagar. En dag när jag ger mig själv uppmärksamhet och ser till att jag får en bra fokus stund, fika och en liten present.

img_9233

No rain no flower.

Jag gav mig ut i skogen på en lång promis runt sjöarna fast hela kroppen skrek nej du har ingen energi. Men med en podd i lurarna går allt så mycket enklare. När jag gav mig iväg var det uppehåll och solen sken ända fram till de sista tio minuterna då himlen fullständigt bara öppnade sig. Denna stunden fick bli min fredagsfokus en lördag.

img_9222img_9223img_9224

Jag plockade liljekonvaljer. Här hemma lyser blommorna med sin frånvaro för det är bara bladen som kommit i år ännu. De är allt små primadonnor liljekonvaljerna. Så för blommorna och all vår växtlighet är det bara bra med regn så idag säger jag bara ja tack till regnet. Att det sedan är himla skönt att vara ute och gå när det regnar är också tummen upp från min sida.

img_9219img_9227img_9225

Spännande nya smaker lösviktsthé.

Tilda och hennes klass har sålt kaffe och the från Colonial Te och kaffe. Jag eller vi är egentligen inte mycket för när det ska säljas både det ena och andra och tycker att det ska vara valfritt om man vill eller ej. Hur som helst så är det inte i hennes klass så jag beställde två spännande smaker lösviktsthé vilka kom igår. Dessa fick bli min fredagspresent. Ännu har jag bara smakat på Choc Choc Chai som smakar en kryddig choklad. Ett riktigt gott thé säger jag som är positivt överraskad över både smak och kvalité. Det doftar pepparkaksdeg tyckte två av barnen. Den andra smaken heter sweetheart och ska smaka jordgubbar och persika.

img_9231img_9232

Mycket tårta fanns det kvar i kylen.

Vi har haft sådan himla tur idag att det funnit en massa tårta kvar från sonens student. Till och med jordgubbstårtan fanns det kvar av. Är det några gånger som man ska äta jordgubbstårta så är det på Nationaldagen, skolavslutningen och midsommar. Det går liksom bara inte ändra på hos mig eller hos någon av familjen. Så ska det bara vara. Så idag blev det fredagsfika en lördag på tre bitar olika tårtor. Det kallar jag fredagsfika…

img_9235

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥♥♥

 

 

13 thoughts on “Focus on the good.

Add yours

  1. Härligt med en promenad vi han precis hem innan regnet kom . Tårtan ser god ut. Blev lite nyfiken på sweetheart te låter gott med jordgubbs smak. Älskar dina ’ fredags presenter ’ . Ha en fin kväll

  2. Härligt med en promenad i skogen 😊.. liljekonvalj är så fina blommor och dom där gula med dom älskar jag 😊 Gott med tårta 😊 ha en bra lördag

    1. Låter som en härlig dag 🙂 jag tycker inte om grädde men på något sätt vill jag ändå se en jordgubbstårta både på nationaldagen, skolavslutningen och midsommarafton. Även om jag själv inte äter av den hihi

  3. Förstår att ni är lite sega efter igår. Skönt då med en promenad, det ger bra energi. Håller med att det är de dagarna man ska äta jordgubbstårta 😊

  4. Det var ingen dålig lördagsfika 😅 skönt att det var uppehåll från regnet, här har det nästintill piskat ner hela dagen.

  5. Gud vad sugen på socker jag blev nu när jag såg tallriken med gottis 😍

  6. Vad skönt med att få komma ut och att den sista biten blev det fint väder ☺️

  7. Ja det var ju bra att du tänker bort me det negativa och just nu behöver man ju lite positivitet . Mums med kladdkaka det var länge sen jag åt det

  8. Så bra att ha många tårtor att välja mellan till fikat.sedan är det bra att alltid fokusera på de bra sakerna i ens liv istället för de dåliga. Så mysig promenad det såg ut som fast att det kom regn

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: