Våga sök hjälp när ni behöver.

” Inlägget är i annonssamarbete med VM Läkarkonsult ”

Hej.

I en tid som denna är det många fler som börjat må psykiskt dåligt. Våga sök hjälp när ni behöver. De som redan lider av psykisk ohälsa kanske till och med känt sig sämre än tidigare på grund av Corona pandemin. Mitt råd får bli att våga söka hjälp och börja agera.

Våga sök hjälp när ni behöver.

Många behöver träffa sin psykolog eller specialistläkare psykiatri regelbundet för att må bättre och framför allt få prata. Prata och lufta sina tankar funderingar med ett proffs som oberoende kan ge sin bild och kanske nya infallsvinklar är A och O för mig. Att våga ta steget och söka hjälp är många gånger svårare än att gå till läkaren när halsen värker. Tyvärr så har många fortfarande en inre bild om att det är skamfyllt att gå till en psykolog. Glöm det säger jag. Betydligt många fler går regelbundet till psykiatrin så ni är långt ifrån ensamma.

1b

Fysisk mottagning men också digital hjälp.

Något som jag uppskattat mycket med min mottagning är att flera av de möten som jag har med dem har jag kunnat ha digitalt. Antingen framför datorn via videolänk eller som ett telefonmöte. De möten via telefon när jag samtidigt promenerat runt sjöarna i skogen här hemma har varit ljuvliga.

1a

Sök hjälp om ni behöver prata med någon. Det finns mottagningar som kan hjälpa er eller bara lyssna digitalt. VM Läkarkonsult är en psykiatrisk mottagning i Uppsala och digital mottagning som har digitala läkarbesök med specialistläkare psykiatri som erbjuder psykiatri. De erbjuder hjälp mot sömnstörning, ångest, depression, utmattningssyndrom, bipolär sjukdom, kris, ätstörning, tvång (OCD), psykos sjukdom. Att i lugn och ro få hjälp i hemmet via datorn är en jättefin lösning särskilt nu i Corona tiderna.

Beställ tid hos VM Läkarkonsult och läsa mer om dem på deras hemsida.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

 

 

5 thoughts on “Våga sök hjälp när ni behöver.

Add yours

  1. Vad smart att man kan fortsätta att gå på sina möten och fortsätta prata trots allt så bra att du skriver om det här ❤️

  2. Jag har kontakt med både psykolog och kurator i dagens läge. Kurator pga min autism och psykolog för mitt mående, ångest och mitt förflutna som kommer ikapp mig!
    Tycker det är jätte smidigt att det kommit fram många smart ideer nu imed att läget är som det är… 🙂

  3. Ja det är nog ännu fler än vanligt som skulle behöva hjälp i dessa tider. Samtidigt har man ju sett och hört att det inte är så lätt för alla att få hjälp när dom väl tar steget och försöker. Så det här var ett bra inlägg.

  4. Det är bra att våga ha kontakt med kurator det hade jag när jag va gravid med Karim för att jag skulle kunna hanskas med Fadi för han va så arg hela tiden och dom råden hon gav hjälpte verkligen 😊

  5. I dagens läge kan jag förstå att fler mår sämre, jag är en av dom. Fått råd av läkare att kontakta psykolog och det ska jag nästa vecka. Det är bra att det finns digitalt alternativ. Absolut ingen skam i att behöva prata ut och få hjälp. ❤️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: