Gör saft av vackra syrenklasar!

Hej Hej.

Tror det var i fjol som jag gjorde syrensaft för första gången. Har ni inte provat syrensaft tidigare så måste ni göra det! Frisk smak av syren och citron som läskar i sommarhettan! Just nu blommar syrenerna för fullt här hemma. Det gäller ju såklart att passa på att koka saften när blommorna är glada och pigga. Gör saft av vackra syrenklasar! Blommorna kan frysas om man inte hinner koka saften direkt.

Gör saft av vackra syrenklasar!

Passa på att göra egen syrensaft nu när syrenen blommar för fullt. Det är både enkelt, gott och vackert! Syrensaft doftar lite  som parfym. Månadsskiftet maj-juni är syrenernas tid. Vi har turen att har både  vanlig bondsyren, vita syren och även mörklila. Den vita tycker jag allra bäst om för den är så vacker och bubblig på något sätt.

Imorgon blir det studentfirande för ena sonen så det går i ett här hemma kan jag säga. Men efter lunch kände jag bara att jag var tvungen att andas något annat än fixande så jag tog lilla korgen med mig och började plocka av syrenklasar där de synts allra minst. Tro mig vi har så det blir över och det märks knappt att jag varit i farten och knipsat av ett helt gäng.

img_9113img_9118img_9133img_9123

Så här gör jag syrensaft.

Latmasken i mig valde att fota av mitt recept på syrensaften som jag gör. Men det får funka lika bra som om jag skulle sitta här och knåpa av det.

img_9080

img_9137-1

img_9138img_9139img_9143

Visste ni att syrenen…

* Inom folktron förknippas syrenen med vidskepelser. En vanlig föreställning var att personer som är födda timmen innan midnatt kunde se spöken i blommande syrenbuskar under samma tid på söndagar.

* Enligt blomsterspråket betyder syrenen ”trogen syskonkärlek ägnar jag dig”.

* Blå syrener i en brudbukett betyder ”du är viktigare för mig än allt annat” eller ”du har förtrollat mig”. Lilaröd syren betyder ”du är för mig den första stora kärleken”.

img_9105

Puss Puss

♥ ♥ ♥

 

9 thoughts on “Gör saft av vackra syrenklasar!

Add yours

  1. Hmm tack för tipset på den saften 🙂 Hoppas att den smackar gott

  2. Det har jag aldrig smakat, men kan tänka mig att det är gott! Vill så gärna ha en syrenbuske eller träd någon gång. Är det skillnad på doften av de olika?

  3. Jag har faktiskt aldrig smakat syrensaft och aldrig provat göra saft hemma faktiskt, köper alltid hem en dunk! ^^
    Din klänning var ju så fin och somriga! 😀

  4. Alltså jag har aldrig hört talas om att man kunde göra saft av syrener…nu har våra snart blommat över så jag får spara receptet till nästa år. Sen måste jag ju säga att du har en väldigt vacker klänning på dig…

Kommentera

Up ↑

%d