Färgsprutan och jag har fightats idag.

Hej Hej.

Egentligen så har jag rast och vila tid. Tid då jag ska vara stilla och andas inte springa runt eller ha hjärtat i halsgropen. Min KBT person tycker att det heter paus men jag tycker att det är skillnad på pauser. För mig finns både rast och vila som avkoppling. Avkoppling är tid för vila, andas, reflektera, tänka och bara vara i nuet. Färgsprutan och jag har fightats idag. Tålamod och inte bryta ihop när det inte alltid blir som jag tänkt har övat mig på hela dagen.

Färgsprutan och jag har fightats idag.

För någon vecka sedan började jag lite smått operation trolla bort det mesta med ek hemma hos oss. R och jag jag riktiga fans av ek när vi totalrenoverade och blåste ut vårt hus för snart 14 år sedan. Vi är inte alls lika i inredning vilket är störande för mig. Så allt måste tas i ministeg.

Jag tycker om att vara kreativ och kan fixa det mesta själv men det har ni säkert redan märkt. För någon vecka sedan började jag måla om möbler och hyllor till vitt. Det är ibland lite svårt att få till det snygg med penseldrag så igår införskaffade jag mig en färgspruta. En blå mojäng som skulle vara typ bästa köpet. Som vi fightats sprutan och jag hela dagen. Jag måste nog gå ett sista varv på det som jag målat eller säger man sprutat innan jag får ge mig idag.

img_8900img_8893

Färgen var för tjock eller så var den för tunn.

Vilket pyssel alltså. Tydligen så skulle man förtunna färgen med typ lacknafta. Vilket måste vara sämsta tipset för det funkade inte alls. Till slut förtunnade jag färgen med vanligt hederligt vatten. Det blev bäst så att säga. Färgsprutan var tvungen att rengöras stup i kvarten kändes det som. I alla fall fem gånger på fyra timmar. Det var verkligen på tok för många för mig.

img_8899img_8897

Svårast var att hitta bra sprutplatser.

Jag vill inte sprutmåla inomhus eftersom jag inte visste hur mycket av färgen som flög iväg. Att vara på trallen var inte heller ett toppen förslag. Lat som jag är ville jag inte bära möblerna upp för berget heller. Då blir det inte mycket gräsplättar kvar på baksidan att kunna vara på. Därför blev det lite meckande hit och dit. Precis som alltid när jag är i farten är jag skitigast av alla. Den med mest färg, lera, kladd eller vad som helst- Till och med färg i fejset har jag tydligen gått runt med.

img_8876

DÅ BLIR DAGARNA LITE SÅ HÄR FÖR MIG.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

17 thoughts on “Färgsprutan och jag har fightats idag.

Add yours

 1. Tycker nog också det är viktigt att bara ta det lugnt ibland och inte göra massa saker hela tiden.
  Vad fint det blev. Tycker det är snyggt med vitt.

 2. Nämen så kul ärju så roligt att måla om möbler och grejer man har hemma, haha att va full i färg hör ju till brukar jag säga jag brukar också ha färg liter överallt på kroppen när ja varit i farten 😂❤️

 3. Åh vad roligt att fixa och trixa hemma, det är sånt jag verkligen älskar!!
  Där är så mycket jag egentligen vill pyssla med men jag får hålla mig ^^

 4. Jag är imponerad över allt du tar dig för! Jag är så jäkla bekväm så jag får liksom aldrig tummen ur utan tänker bara en massa saker som aldrig blir av. Tur att min man är lite mer av en ”doer”!

 5. Oh ha kul att leka med färgsprutan men trist att det var svårt och meckigt.

  Jag börjar bli bättre på att ta vila- och avkopplingspauser men det är svårt för jag vill ju bli färdig med vad än jag håller på med.

 6. Härligt att få piffa lite hemma och få det fint! Dock inte lika kul när det inte riktigt går som man tänkt sig och får kämpa… men tror resultatet kommer bli toppen 🙂

 7. Försökte måla vardagsrumsbordet vitt under höst-terminen. Visserligen blev det tjusigt. Men man ser fortfarande penseldragen. Oavsett hur många lager man målade så ser man dom! 🤭

 8. Så härligt att kunna göra något kreativt i i bland att måla om möbler är något jag tycker är jätte roligt faktisgt 🙂 ser fint ut <3

 9. Ibland är det skönt med en förändring. Jag tyckte om ekmöbler förr eller gör fortfarande men det får inte vara allt. Du får visa slutresultat. Vilket pill du haft för dig! 🙃

 10. Duktig du är som målar om möbler . Min mor gjorde det ett tag till de möbler hon hade . Det är kul med resultat sen 🙂

 11. Jag har också testat färgspruts men går inte alls ihop med sån.. Vanliga penseldrag tycker jag blir bäst😅 men det tar ju lite längre tid.

 12. >Vad roligt med projekt och hehe ja ju kladdigare man är desto roligare har man haft. Sådan där stol har Bellis, skulle nog måla om hennes för den börjar bli sliten

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: