Allt handlar ju om att lämna avtryck.

Hej.

Nu är helgen över och nya veckan har redan börjat. Jag har varit borta från bloggen och inte alls haft lusten att varken skriva eller läsa något kring Kamillas Kamera. Allt handlar ju om att lämna avtryck. Det är så himla skönt när jag kommit så långt att jag faktiskt inte behöver hojta eller producera inlägg på löpande band för att ni ska kika in här. För visst är det så att det måste vara lustfullt och roligt att blogga om den ska leva.

img_8810

Allt handlar ju om att lämna avtryck.

Vad vill jag berätta? Vad vill jag säga? Vem vill läsa? Har jag något att berätta överhuvudtaget? Jag har läst media på högskola och tagit del av många seminarium och pratat med flertalet Social media manager om inlägg och så vidare. Bloggvärlden handlar om att bjuda in och få läsaren att stanna vilja veta mera, vilja se mera. Viktigast av allt att ha något att berätta, visa och dela med sig av. Ett blogg inlägg bör vara runt 300 ord för att det ska anses som intressant sägs det ofta. Det stämmer delvis kan jag säga för jag vill veta, vill se och vill bli inbjuden i storyn som bloggaren förmedlar.

img_8811

Vad är en bra blogg?

Självklart gillar vi alla olika typer av bloggar allt beroende på vem vi är och våra egna intressen. Men generellt tycker jag att det finns några knep eller punkter kanske man ska säga.

Fånga migEn blogg måste fånga läsaren oberoende vad bloggen handlar om. En ren och snygg sida med en bra överblick vad bloggen handlar om. Lätt manövrerad bör sidan vara. Inte för liten text. Var smart och sätt en bra rubrik men glöm inte att de måste passa in i inlägget och bygga på vad det handlar om. Snygga foton och bilder inspirerar. Tänk på att inlägget bör innehålla minst mellan 200 – 300 ord. Inlägg med bara bilder berättar inte någon historia utan visar bilder som läsaren själv får och tolka vilket kan bli galet. De inläggen passar bättre på insta där det handlar om bilder.

img_8809

Läs igenom dina inlägg – Glöm inte att läsa igenom dina inlägg innan du trycker på publicera. Att göra stavfel händer men kan undvikas lättare om du kontur läser. Dela upp texten i olika stycken och använd dig av underrubriker.

Åt vem, till vem och för vem – Vad är ditt syfte med det inlägg du nyss skrivit? Vad vill du förmedla till dina läsare?

För Guds skull härma inte andra.

Att vi får ideér och tips av andra så funkar hela nätet men att rakt av knycka ett inlägg och dela på din blogg går bort. För det första så är det inte säkert att den som skrev inlägget gillar att bli kopierad rakt av. Skulle du gilla något och vill göra samma sak, lista recept, tävling eller vad det nu kan vara – försök göra din egen toach på det.

Det är inte tillåtet att kopiera av text från andra inlägg eller artiklar på sin egen sida utan att märka att denna texten som följer är hämtad från …..Ofta syns att text är kopierad av någon annan. Hur då? Först och främst ser läsaren det om det är en läsare som brukar besöka bloggen. Språket är inte bloggarens egna samt att det blir ett hack i läsbarheten.

Du berättar något för din läsare – Vill de läsa eller hoppar de vidare?

Glöm inte att annons och reklam märka – Allt för ofta syns inlägg som bygger på samarbeten men där det inte framgår på rätt sätt.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

11 thoughts on “Allt handlar ju om att lämna avtryck.

Add yours

 1. Wow vilket bra inlägg du delar med dig av! Där var mycket jag fick lära mig nu faktiskt och saker jag aldrig har tänkt på… Nu vet jag vad jag ska tänka på när det kommer till blogginlägg!!
  Jag försöker se lite vad mina följare tycker om att läsa och sen vad som är mest uppskattat!

 2. Det är ändå himla skönt att få koppla bort bloggen ibland, det behöver man! Vilka himla bra tips du kommer med, försöker tänka lite i dessa banor också faktiskt! TACK för påminnelsen <3

 3. Jättebra att ta upp såna här grejer. Så jag som läsare & bloggare får en uppdate 👍Det är alltid bra att påminnas☺️.
  Blogg ska man skriva med glädje & lust!! INTE påtvingat & ett måste. Såklart som skrivare har man krav. Men då ska det vara i lagom mängd 🙂
  Kram❣️

 4. Men alltså vilken sjukt bra överblick om hur man ska blogga! Ska verkligen använda mig av dina tips! Tack så mycket!

 5. Absolut bra tips. Man ska inte skriva om man inte har tiden då blir det mest slafs… Måste kontrollera vad och hur man skriver klart 🙃

 6. Bra skrivet! Tycker också det är så viktigt att skriva när man vill & har tid – inte bara rafsa ihop ett inlägg för att man känner att man måste. Och så är bilder så viktigt för mig. Utan blir det så mycket mindre inspirerande!

 7. Jätte bra tips o råd för att få ha fler läsare . Jag har numera bestämt mig att jag lägger ut när jag har något att skriva om . Inte för att jag måste liksom . Vill inte känna press för annars blir det inte roligt o blogga …

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: