Galen känslan övergick i tycka synd.

Hej Hej.

Hör ni denna dagen har hittills innehållit både det ena och andra. Nöjd med vädret, kbt samtal, ändrat tider, handlat på Mathem, andats rena andetag, pratat i telefon, varit ute och fixat med min mässing cirkel och panik över änderna. Det är väl vad jag pysslat med idag. Galen känslan övergick i tycka synd. Alltså dessa änder gör mig lite smått tokig om sanningen ska fram.

Galen känslan övergick i tycka synd.

Egentligen borde jag börja prata om mitt pyssel och skapande idag för det var där jag var när änderna kom. Ni som brukar hälsa på här inne vet att våra ena granne har en egen bygd damm som två änder Maj Britt och Gösta heter de nu hänger i halva dagarna. Resten av tiden är de nere vid Uttran sjön.

Nu var det två dagar sedan jag såg dem eller de kom flygandes förbi våra sovrumsfönster och kvackade i högan sky så i alla fall jag vaknar. Jag hade faktiskt hoppats på att de fått ungar eller något och stannat med alla andra änder nere vis sjöarna. Men icke!!

När jag satt på min pysselfilt och knöt blommor kom de och landade på gräset mindre än två meter ifrån mig. Hua säger jag bara. Jag höll på att kissa på mig och säkert kom det några droppar i byxorna. Vem blir inte skraj när några stora fåglar plötsligt kommer flygandes och landar bredvid en liksom? Jag for upp och skrek för änder är några fåglar som jag verkligen inte gillar. Grannarna måste väl snart tro att hon frun i 21:an hon är nog allt lite knasig som går runt på baksidan och hyschar på en Maj Britt och en Gösta. Idag hade en även med sig ännu en kavaljer till min förskräckelse.

Vem ska man ringa för att Maj Britt ska få hjälp?

Som alltid försöker jag så gott jag kan och vågar gå mot dem och hojta och väsnas så de ska flyga bort eller i alla fall in till grannen. Idag gick det inte alls att försöka fösa bort dem. De kvackade värre än värst. Till slut såg jag att Maj Britt haltade på högra foten. Hela hennes fot är vriden åt helt fel håll. Stackars lilla Maj Britt, varje gång hon försökte gå gå och stötte ner med onda foten jämrade hon sig högt. Suck!!! Vem vill ha en sjuk och skadad and i sin trädgård? Inte jag i alla fall.

Jag började att ringa till kommunen som såklart hade stängt. Viltvårdarna hade också stängt och Länstyrelsen tog bara hand om trafikskadade djur. Allt för att det är långhelg på G. Måste faktiskt säga att de kändes olustigt att få som svar att naturen får kanske ha sin gilla gång. Gillade inte alls känslan av att känna mig hjälplös när jag faktiskt försökte få bra svar och hjälp till Maj Britt eller Fru And. Skönt att andgänget flög ner mot sjöarna till slut. Känns som de är mer skyddade där nere vid sjöarna trots allt.

img_8760-1
Kikar ni noga på bilden ser ni att hennes fot är helt felställd. Vad kan hon råkat ut för?
Mässingcirkeln blev så bra.

Idag kom jag äntligen på vad jag skulle göra och använda mässingcirkeln till. Den har hängt och snurrat ett bra tag nu på altanen. Men idag trillade en idé ner och check – vad fin den blev. Alltid lika roligt med alla dessa trädgårdsidéer som trillar in i skallen.

img_8753img_8754img_8756

braaaa

7 thoughts on “Galen känslan övergick i tycka synd.

Add yours

  1. Bra att hinna med så mycket på en dag.
    Haha vad kul att dom har döpt änderna. Trodde bara det var jag och min mamma som gjorde sånt 😂

  2. Vad gulliga namn dom har fått. usch ser väldigt obekväm ut med den skadade foten .Så tråkigt att höra att du inte kunde hitta någon som kunde komma och kolla på den

  3. Stackars Maj-Britt! Hoppas att hon mår bättre snart. Tycker inte om när ett djur lider.

    Så mysigt att sitta ute och pyssla!

Kommentera

Up ↑

%d