Är det inte nu man ska skaffa hund?

” Inlägget är i annonssamarbete med Försäkrahunden.se ”

Hej Hopp.

Ska det verkligen bli hemma semester denna sommaren på grund av Corona?  Då om någon gång skulle det vara perfekt för mig att göra slag i saken. Att äntligen skaffa mig en liten hund som jag så länge drömt om. Är det inte nu man ska skaffa hund?

Är det inte nu man ska skaffa hund?

Jag har satt en egen gräns för mig själv att senast jag fyller 50 ska jag ha en lite chokladbrun nallebjörn. Drömmen är att ha en brun Pomeranien men det går lika med en blandras också bara hunden ser ut som en liten nalle. Är det för stora drömmar eller krav? Jag skulle inte säga det eftersom det ska vara min hund vilket innebär att det är jag som är ansvarig. Ska jag vara ärlig så har jag i veckan hittat en liten sötnos som så gärna skulle få flytta hem till mig.

vovf
Bilden är lånad av Blocket.se
Som hundägare vilar ett stort ansvar på mina axlarna.

Glöm inte försäkra din hund. Det är viktigare än den finaste sängplatsen och dyraste kopplet. Ofta har uppfödaren en försäkring som nya ägaren kan ta över. Annars, teckna en egen. Det kostar väldigt mycket att gå till veterinären eller ett djursjukhus. Skulle hunden inte vara försäkrad kan man råka ut för galet höga kostnader.

Att hitta rätt hundförsäkring är inte det lättaste alla gånger. Därför har Försäkrahunden.se valt att göra en hemsida för att hjälpa alla där ute som har problem med att finna tydlig, transparent och rätt försäkringsinformation.

Jämför hundförsäkring innan ni bestämmer er.

Målet med Försäkrahunden.se är att sakligt gå igenom samtliga försäkringsbolag och dess villkor för att sedan presentera det viktigaste från varje. Ofta har det tidigare varit svårt att jämföra hundförsäkringar. Flera bolag har snåriga villkor, otydlig prissättning och bristfällig information. Genom att kika in hos Försäkrahunden.se blir allt klarare för alla hundägare. Hos dem får ni en överskådlig jämförelse av marknadens alla hundförsäkringar tillsammans med omdömen, kommentarer från hundägare, bäst-i-test och information om var du tecknar. Enklare än att kika in hos dem kan det inte bli när ni ska teckna försäkring för era käraste hundar.

forsakra-hunden-logo

Likheterna är stora med att skaffa barn.

Söta ögon, en gullig nos och len päls. Visst är det supersvårt att motstå en liten valp. Det gäller  verkligen att veta vad man ger sig in på när man skaffar hund. Det sägs vara lite lika som att förbereda sig inför en bebis ankomst. Viktigast att tänka på är såklart om man har tid för en hund. Svaret på den frågan är att ja, jag har tid och tror att en hund skulle påverka mig positivt på flera plan just nu.

En hund kostar pengar det får man inte glömma. Vovven behöver mat, försäkringar, foder, vaccinationer och koppel bland annat.

vovve2

Glöm inte alla viktiga papper.

När du köper en hund ska du få med ett registreringsbevis och ett köpeavtal som reglerar vem som är ägare av hunden. Du ska också ha ett friskintyg på hunden, utfärdat av veterinär och inte äldre än en vecka. Hunden ska också vara id-märkt. Skulle man köpa utan att få med dessa papper kan det bli en himla härva om hunden blir sjuk. Har du riktig otur kanske du köpt av en oseriös köpare som kräver hunden tillbaka om inte allt är korrekt genomfört.

Är det snart inte dags för mig att bli med en Nalle? När är det då dags?

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

 

 

9 thoughts on “Är det inte nu man ska skaffa hund?

Add yours

  1. Hundar är fantastiska. Älskar dom. Tyvärr är inte jag och min man helt överens då det kommer till detta så jag får nog vänta. Eftersom vi båda jobbar krävs det ju att vi hjälps åt.

  2. Hundar är fina, sj skulle jag dock hellre vilja ha en katt igen..Känner att jag inte har den tid som man behöver lägga ner på att sköta hunden men de är så fina..

  3. Ja det e ju perfekt läge nu att skaffa men det är super mkt jobb o tålamod med valp, viktigt att man läser mkt om det. Det fick jag göra. Jag tänkte oxå pomeranian först innan min blandras men den va för dyr så nu i nuläget är jag så nöjd med chloey 💕🐶

  4. Ohh kanske det blir en hund då, ja absolut försäkran är jätteviktigt och det gjorde vi på Bellman, hade massa nytta av det för det blir alltid ngt med dem

  5. Nej men alltså det här inlägget var ju inte ens kul att läsa haha, fick SÅNT sug efter en vovve! Saknar att ha det verkligen då vi haft det ända sen jag var liten tills förra året, det blir tomt <3

  6. Drömmen är om en liten hund. Tyvärr han man varken tid eller energi med en. Fokuseringarna är att skaffa ett till barn. Kanske i framtiden! 🧡 Intressant läsning.

Kommentera

Up ↑

%d