Är de verkliga eller bara en fantasi.

Hej.

Jag började lyssna på en helt magisk bok igår ” Den magiska gnistan – vägen till ett kreativt liv ” av Kajsa Ingemarssson. Jisses vad många tankar den väcker och snurrar runt på. Ett stycke som fick mig att tänka till extra handlade om att prata med en sten eller att som barn ha en låtsasvän. Är de verkliga eller bara en fantasi. Men när vi pratar i djupet med oss själva får vi oftast de sannaste svaren av oss själva. Prata med en sten eller låtsasvän kanske kan vara de bästa terapisamtalet. Vem vet vad?

Är de verkliga eller bara en fantasi.

I samma stund som jag lyssnade på Kajsas bok fick jag in en liten liten sten i ena skon. Den valde jag att hålla mellan två fingrar hela resterande vägen. Kanske var det stenen som gjorde att stegen kändes lite lättare.

img_8742

Vad är det för dåre som gör såhär?

Jag såg en ganska knasig. Nej helt dum sak faktiskt när jag gick min lilla runda i skogen idag. Någon dåre som helst bara tryckt ner en skruvmejsel i ett träd. Aldrig slutar man förundras. Så är det ju men när man får se saker som jag här inte kan förstå alls hur någon bara mitt i skogen tar fram en mejsel ur fickan och hugger ner den i ett träd. Varför då liksom?

img_8740

Smart eller smartast.

Kluringar är något som jag alltid varit fascinerad utav. En vän la idag upp en kluring på sin FB. Kan ni tänka er att jag gissade rätt eller nej jag gissade inte jag tänkte rätt. Det är en himla stor skillnad på att gissa och faktiskt kunna se och förstå svaret. Hur som helst nu ska vi se om ni klarar denna kluring.

img_8738

bra

 

 

 

22 thoughts on “Är de verkliga eller bara en fantasi.

Add yours

 1. Jag tror att tala är terapin, spelar inte så stor roll vad eller vem man pratar med bara man kan lätta upp och tala.
  Jag försöker leva efter lagen om attraktion, det jag sänder ut är det jag får tillbaka. Det jag får är det jag frågar efter även om det kanske inte kom så som jag hade tänkt.

  Jag har också sett den kluringen, 4 katter finns i rummet. Varje katt ser ju de tre andra katterna.

  1. Lika snygga naglar som alltid ❤️ jag ska värkligen kolla in den här. Boken man får. Ett annat perspektiv låter det som❤️

 2. Tror absolut att det kan funka ibland att prata med en sten. Ibland måste man kanske bara ”prata” med någon, oavsett om man gör det högt eller bara formulerar sig tyst.
  Gissar på 4 katter 🙂

 3. Jag tror på att barn kan ha lossas vänner. Jag är en sån person. Att känner jag mig trygg med personen. Jag gillar personen. Så kan jag vara snabb på att vara öppen. Säga vad jag tänker.
  Jättefina naglar 😃
  Jag är säker på att du klara gåtan enkelt 😊
  Å jag säger att det finns 12 katter.
  Ha en bra kväll. Kram❣️

  1. Jag hade faktiskt en låtsasvän när jag var liten som jag kallade ”killen Micke”, tror det var för att jag önskade att jag hade en storebror. Men någon slags trygghet inger dem ju!

 4. Åh trist att se att någon gjort så i ett träd – man slutar aldrig förvånas men frågan är varför. Hoppar gåtan och skyller på att jag är hjärn död idag.
  Ha en fin kväll

 5. Finns det fyra katter? Eftersom en katt i ett hörn har tre framför sig i vardera hörn? Roligt med kluringar! Tycker för övrigt att det är så sött att du stod och tittade på en skruvmejsel i ett träd medan du stod med en liten sten i handen! Det blev en så sjukt söt bild i skallen när jag tänkte på det!

 6. Det ligger mycket i det hon skriver. Mycket kanske känns konstigt, men oftast gäller det att fokusera och tänka inåt så då vet vi svaret. Gäller bara att våga lita på det

 7. Älskar att lyssna på böcker, eller poddar som är en favvis nu! Tycker det är perfekt när man är ute och går, speciellt i skogen. Miljön är ju underbar och sen är det alltid spännande om man hittar saker haha 😀 <3

 8. Jag gillar inte att prata om saker…eller jag pratar gärna om allmänna saker, och jag kan lyssna på när andra pratar av sig om djupa saker eller sina problem. Själv skulle jag aldrig yppa det högt ens för en sten, men jag kan skriva av mig, det är ok. Den där frågan kan man inte besvara utan att ha ytterligare fakta…. hur stort är rummet, vad innebär framför, är det precis framför eller är det bara att de kan se de andra….det finns fler parametrar att räkna in, det man först tänker på är förstås 4 katter, en i varje hörn och de ser varandra…men ska man vara petnoga med orden så står ju inte de framför varandra ….. nä jag ska inte göra någon längre utläggning kring detta

 9. Ja kanske är det något att prova på.. Man får bäst svar av sig själva 😁 hehe
  Klart man kan den, den är på hela Facebook 😂

 10. är faktiskt en bra grej, lite som meditation det där med stenar..fungerar bra som terapi och de skvallrar ju inte..har fått tips om att man ska gå ut i skogen och krama träd..fast det har jag inte gjort..mm konstigt med skruvmejseln men det kanske bara var någon som hittade den på marken och ville sätta fast den där den syns ifall ägaren som tappat den kommer förbi och letar..kan man hoppas i alla fall..

 11. Jag tycker dom kluriga inläggen på fb är rätt roliga faktiskt, brukar klura på dom här hemma men svarar aldrig på inlägget!! Jag tänker i huvudet istället ^^

 12. Det är kul när man läser böcker el lyssnarplats ljudböcker som man verkligen tycker ör intressant och man får sej en funderare 😃

Kommentera

Up ↑

%d