Tänka på när du startar eget.

” Inlägget är i annonssamarbete med Mynt.se ”

Hej.

Funderar ni på att starta eget företag? Tänka på när du startar eget. Att starta företag kan vara klurigt med en rad uppförsbackar och mycket att tänka på. För att undvika de stora fällorna och snabbare komma igång med med ditt företag finns flera tips att ta tills sig.

Tänka på när du startar eget.

Så fort vi har kommit på en affärsidé är det naturligt för oss att lägga fokus på namn, logga eller affärsplaner. Tyvärr är det många som fastnar där. Vi kommer inte vidare. Många gånger kommer flera idéer och planer på företagsidéer men de stannar vid en tanke på grund av att entreprenören saknar ekonomiska resurser till att dra igång.

Mynt är en kreditgivare till små och medelstora företag. Med en automatiserad kreditbedömning kan de möjliggöra bättre finansiering till fler företag. Är det något som verkligen behövs för att sätta igång med drömmen om en egen verksamhet så är det pengar och kapital. Mynt hjälper företag med finansiering för att växa med en rad olika alternativ som: checkkredit, företagslån och fakturaköp.

bb

Vilka alternativ finns det för att få in pengar?

Ta reda på vad du behöver i din verksamhet för att få till den första affären. Självklart ska du försöka hålla nere kostnaderna men några utgifter är nödvändiga? Gör en översyn av ditt kapitalbehov för att undvika eventuella likviditetsproblem som kan uppstå vid uppstart. Alla gånger kanske inte kapitalet finns utan ni behöver låna till att få fart på företaget. Något som är enormt viktigt är att göra en checkkredit inför olika företagslån. För att hitta rätt långivare som kan hjälpa dig av pressa ned räntan och kostnaderna på dina  eventuella krediter.

baa

 • Resurser för att marknadsföra och kunna nå ut till dina kunder.
 • Kunskap eller en utbildning för att kunna hålla god kvalitet och att bygga förtroende.
 • Pengar för att kunna hyra lokal eller lager.
 • Bil och bensinpengar för att kunna besöka och nå ut till dina kunder.
 • Sponsring och ett eventuellt första event. Nästa fråga blir hur skaffar du detta?

 

Glöm inte att det är ni själva i företagen som kan påverka hur de ska fungera.

KRAM KAMILLA

 

 

10 thoughts on “Tänka på när du startar eget.

Add yours

 1. Det är mycket att tänka på då vi kommer till att starta företag. Det är verkligen en hel djungel och det gäller att ha koll på läget där

 2. Jättebra inlägg måste jag säga! Är så sugen på att starta eget i framtiden och har haft de tankarna väldigt länge, så att ha detta med sig är superbra! 😀 <3

 3. Sådant otroligt bra inlägg att läsa om man vill starta eget super i lägg❤️

 4. Vill passa på att tipsa om SKVs informationsmöte som man kan anmäla sig till. Finns också jättebra information på verksamt.se

 5. Super bra tips! Mycket som man ska tänka på när man startar eget! Man måste ju vara beredd på att jobba hårt i början med!

 6. Jag har alltid drömt om att starta eget cafe och sådär romantiskt och lantligt men även trendigt mitt i stan, som skulle heta just Mirres Places eller Mirres Skafferi =D. Kanske man skulle slå till

 7. Bra tips om att starta eget . Gjorde en kurs i bransch kunskap i kallkök och café år 2014 och gjorde upp precis som man behövde. Mitt företag hette Frandell’s café . 🙂 eftersom det är mitt efternamn . 😂 men det var ju bara påhitt i kursen

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: