Jag bor också här…

Hej.

Jag tror att nyckeln för att vilja ta hand om naturen är att se hur rasande vacker den faktiskt är. Ser vi och tar in allt levande runt oss kommer resten av sig själv. Allt ifrån att inte bryta av grenar, skräpa ner i naturen och peta i myrstackar med pinnar. Jag bor också här….. Till att tänka på vad vi äter och kanske inte äter. Titta ner på stigen du går på, för precis där du sätter ner din fot växer kanske en späd lite skogsviol. Så liten och skör. Vackert viskar den:

Jag bor också här…

Naturen och jag vi är bra kompisar vi två. Jag är så glad över att jag som barn fick leka runt i farmors underbara trädgård. Att jag fick leka i trollskogen hos morfar och i hans lada och på vinden. Fantasin och kreativiteten har jag alltid haft nära till. Lika som att se det vackra i stunden i det som ögat skådar här och nu. Jag har alltid sett naturen som en del av mitt hjärta. Längtan efter att få komma ut och leka, skapa, drömma och skapa bilder och historier har alltid varit min grej.

En galenpanna som alltid kommer med nya påhitt och sprudlande ideér på ett av de mest pedagogiska sätt jag skådat.

De raderna fick jag som omdöme av en av min chefer på en förskola jag arbetade på en gång. Just de raderna har jag lagt på minnet för de har satt sig i mitt minne. Gissa om jag är stolt över dem? Om sanningen ska fram så beskriver de mig på kanske det allra bästa sättet för det är så som jag själv ser på mig.

Naturen ska få vara en frisk plats för oss alla.

Jag önskar att ni alla kunde fått följa med mig runt på Söder idag när jag gick runt med kameran runt i Årstaviken och kolonilotterna medan T tränade.

img_8701-2img_8704-2img_8706-2img_8720-2img_8727-2img_8725-2img_8729-2img_8723-2img_8730-2img_8731-2

En vänlig grönskas rika dräkt har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt de fagra örtesängar.

♥ ♥ ♥

img_8716-2

 

 

14 thoughts on “Jag bor också här…

Add yours

 1. Många tar vår jord som en självklarhet och förstår inte hur mycket vi förstör. Som vanligt bjuder du fantastiska bilder och blir allt lite sugen på att följa med runt där.

 2. Gud så underbart område!

  Jag är uppväxt på gård, farmor & farfar bodde också på gård och mormor & morfar hade kvar morfarsbarndomshem som var en gård så där spenderade jag mina somrar. Jag önskar så innerligt att mina barn också hade fått den uppväxten, tyvärr så bor vi inte på gård och inte heller har mina föräldrar kvar sin gård. Men vi har närheten till naturen, skogen är mindre än fem minuter bort så lite av det får de iaf. Sen har jag alltid varit noga med att man respekterar alla djur även sniglar och myror. Har aldrig tillåtit att mina barn har trampat sönder sniglar (snäckor heter det egentligen ju) bara för att det knastrar. Inte heller har de fått peta i myrstackar med pinnar. Däremot har vi många gånger suttit på huk vid myrstackar för att titta hur de jobbar och sliter. Vi har också stannat ofantliga många gånger på väg till förskolan för att titta på sniglar.
  Getingar och myggor är de enda djuret de ser mig döda, men jag har alltid förklarat att det är för att jag är allergisk. Getingar dödas enbart om de inte ger sig utan är för nära mig. Jag är så pass allergisk att jag måste åka till sjukhuset direkt om jag blir stucken.

  Vi har alltid pratat mycket om naturen och det gör vi fortfarande. De är helt med på att jag väljer blommor till trädgården utifrån att de är bra för bina, maskrosorna får också stå kvar just för humlorna och bina gillar dem.

  Naturen är så otroligt viktig att vårda men att också lära ut kunskap om den.

 3. UNDERBARA bilder du bjuder på! Och vilken fantastiskt omdöme från din chef, förstår att du är stolt!

 4. Så fint din chf sa om dig och så sant vi ska vara rädda om naturen. Naturen är en så viktig del av ens liv och där måste vi också tänka på vem som bor var och här och vems det kan vara

 5. Så viktigt att vi tar hand om vår natur! Tyvärr är det många som tar den för givet och inte tänker på hur de påverkar den på ett negativt sätt. Så fina ord din chef sagt! Jag har också haft den turen att få med mig naturen i min uppväxt och hoppas på att kunna ge samma förmån till mina barn 😊🌿

 6. Det var länge sen jag var inne på din blogg och kollade, som vanligt tar du fina bilder. Naturen är otroligt magisk , det har jag fått uppleva nu när man är ute på hittaut.

 7. Det är såna minnen som länge stannar kvar hos en 💞 Så fina egenskap du har 😘 Så fina bilder du har tagit 😀😘

 8. Jag tycker också om naturen och tycker vi ska vara rädda om den. Är uppväxt med att vara ute i slug och natur så är väl därför jag tycker om det så.

 9. Naturen är verkligen så himla vacker nu vid den här tiden när allt slår ut. Kul att få se lite bilder från söder ser så vackert ut där 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: