Basilikaglass är en smaksensation.

Hej.

Ibland behöver man bara en kaka, en kopp kaffe och lugn och ro. Sedan är allt enkelt i stunden. Igår kväll släppte huvudvärken vilket var så himla skönt. Jag fick lite ork att faktiskt göra något som kunde mig ny energi. Basilikaglass är en smaksensation. Fredagens FFF kan man alltid få till, det handlar om att se och göra det bästa situationen.

Basilikaglass är en smaksensation.

Det mesta i livet handlar om framåt rörelser man kan bara inte stanna upp. Inte stanna upp men ibland måste vi bromsa in och röra oss lite långsammare framåt. Det är lite så jag funkar just nu framåt men långsamt och sakta i den takt som passar mig. Därför kan jag säga att fredagsfokus gick ut på att vila och pigga på mig.

Citron har jag läst skulle funka i en bra kombo med basilikan. Vilket jag får prova på nästa gång. Smaken är verkligen god kanske en en vuxensmak. Tänker mig att glassen även skulle bli bra doppad i choklad med pistagenötter på.

img_8669

1 knippe / kruka basilika

5 dl mjölk

6 äggulor

1,25 dl strösocker

0,5 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Mixa basilikabladen med lite av mjölken. Blanda med resten av mjölken. Koka upp, låt stå och dra och sila sedan bort vätskan.

2. Vispa äggulor och strösocker i en rostfri kastrull. Häll sedan i den silade mjölken. Hetta försiktigt upp blandningen och vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Rör ner grädden och låt kallna.

3. Kör sedan smeten i en glassmaskin om ni har. Annars i en mixer. Ta upp den och låt stå i frysen över natten.

img_8661img_8662img_8664img_8690

Bakade citronmarängkaka till fredagsfika.

Jag fick lite feeling och bakade en citronmarängkaka i långpanna. Mycket eftersom jag fick hela fem äggvitor över från glassen som jag gjorde. Kakan blev god men jag skulle kört den lite längre i ugnen så marängen blev krispigare. Är det fredag så ska man självklart fredagsfika även om det blir hemma.

img_8672img_8673

Fredagspresenten blev smarta glassformar.

Jag letade på nätet efter bra och smarta glassformar. Nu när jag börjat fixa egen glass och förre veckan fick egna fina glasspinnar. På IKEA hittade jag de smartaste och billigaste. Så även om jag fysiskt inte köpte glassformarna är en tripp till IKEA inbokat nästa vecka för att köpa med dessa hem då de inte gick köpa på nätet.

img_8689

Fredagsbubbel framför film på dumburken.

Jodå jag fick mig ett glas bubbel framför en film igår kväll. Så himla skönt att skallevärken försvann på kvällen och jag mådde lite bättre.

img_8687

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

17 thoughts on “Basilikaglass är en smaksensation.

Add yours

  1. Basilika som smak på en glass är väl inte det första man tänker på. Har aldrig gjort glass men det kanske ska testas. Älskar verkligen glass. Citronmarängkaka lät däremot riktigt gott.

  2. Vad roligt att testa en sådan udda smak på glass. Jag hade velat testa men vet inte om jag vågar. Hehe. Har sett sparris glass från hemglasdbilen. Det låter också skumt.

  3. Åååh nu får jag mig en rejäl nostalgitripp.. Vi gjorde alltid egen glass när jag var barn.. Sen dess har jag inte sett sådana där behållare eller vad man ska säga.. Som man gör glassen i alltså

  4. Skönt när huvudvärken släpper 😊 Glassen låter spännande. Mynta kan jag tänka mig, men basilika låter speciellt i glass 🤔 Blir dock sugen på att göra glass nu 😄 Kanske blir imorgon.

  5. HEj Kamilla! Tänkte väldigt mycket på dig igår och hur det går med dig – med tanke på gallkoliken och så. Skönt att läsa att du fått lite energi nu i alla fall och orkade göra både glass och kaka. Jag tror aldrig jag kommit på tanken själv att göra basilika glass men verkar jättespännande. hoppas att allting gå åt rätt håll nu.❤️

  6. Tycker det helt klart var ett bra fredagsfokus, man ska lyssna och ta hand om sig och sin kropp på bästa sätt! Basilikaglass var något helt nytt, kanske inte det jag hade tänkt det första haha men vad spännande ju 😀 <3

  7. Men oj, det där var en annorlunda smak på glass! Vet inte om jag vågat prova… Men jag blev otroligt sugen på att göra egen glass. Har en glassmaskin ute i förrådet som jag ALDRIG använder. Men gott är det!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: