Är ni nyfikna på vad jag haft för mig?

Halloj.

Det är fredag idag och helgen stundar. Jag har varit vaken långt före tuppen idag vilket börjar kännas av nu kan jag säga. Dumma jäkla änder säger jag bara. Jodå jag har fått till både fredagsfokus, fredagsfika och fredagspresent. Är ni nyfikna på vad jag haft för mig?

Dumma jäkla änder säger jag bara.

Ruttnar verkligen på grannen som med stolthet säger välkommen till herr och fru and som bor växelvis i hans damm och Uttransjön. Hela våren har de kommit till grannen runt 7 tiden varje morgon och väckt mig. Tyvärr så kommer de tidigare och tidigare imorse kom de och gapade säger jag för de ropar så högt att de väcker mig redan före 05. Suck säger jag bara. Som om det inte vore nog har fru and MajBritt som vi kallar henne bestämt sig för att hänga hemma hos oss medan maken Gösta är på flygturer varje dag. Alltså jag är så less på dem och rådjuren att jag snart kommer agera med hårdhandskarna för jag eller vi vill inte ha änderna här hos oss.

På tal om flygfä så har grannen två hus bort åt andra hållet kvar sin döda frus duvor som han matar två gånger varje dag. De kurrar högt och tjafsar med alla större fåglar och änderna. Snart kan jag nog öppna zoo med vilda djur för dem som är intresserade. Detta får absolut bli mitt BAJS idag när jag varje kväll kör på BRA BAJS BÄST.

Är ni nyfikna på vad jag haft för mig?

Fredagsfokus fick bli en skön promis med Relationspodden i öronen ner till ICA och SurÅdeg. För mig går det i perioder om jag gillar Katrin eller inte. Ibland går hon bananas och lite över gränsen mot vad jag kan hålla med om. Idag var en sådan dag då jag inte höll med. Promisen var hur underbar som helst med strålande solsken och bara en tjock oversizetröja.

Fredagsfika gick jag bort till SurÅdeg och handlade med fika hem. Jag testade deras cocosbulle idag. Wao vilket Halleluja moment det var!!! Den godaste lyxigaste bulle som någonsin slunkit ner i min mage. När jag till och med slickade av bullpappret då förstår ni att cocosbulle kommer det bli många flera gånger för mig.

img_8601img_8599img_8600

Fredagspresent har jag också shoppat till mig. Eftersom vi har dessa tider som vi har blev det ett köp inne hos Annelie Palmqvist Design. Hon har en butik och stil som verkligen faller mig i smaken. I min fredagspresent finns det två ljuslyktor med namnet Barcelona. Barca älskar jag och besöker mer än gärna så ofta jag bara kan. En honungssked och glasspinnar i trä som jag tänker använda till alla hemgjord glass som vi gör på somrarna.

8maj1

Hyde Park har kommit tillbaka.

När vi var i London eller Hyde Park senast var jag extra busig och tog med mig liten kvist murgröna för att se om den eventuellt skulle kunna tänka sig att växa även här hemma. Den vissnade snabbt och jag såg inte röken av den tills idag. Kan ni tänka er att den kommit tillbaka bara så där hux flux som gubben i lådan. Jag är så glad att Hyde Park lever hemma hos mig.

img_8597

KRAMIS

 

 

 

 

 

 

 

17 thoughts on “Är ni nyfikna på vad jag haft för mig?

Add yours

 1. Jag älskar djur, men det finns gränser för mig också. du lyckades med dagens FFF igen. Svårt här då jag bara går hemma nu.

 2. Åh vi har kor på åkern precis bredvid oss som brukar göra ljus ifrån sig på den tidiga morgonen, dock har dom inte kommit än men ska inte säga för mycket.. För ett och tre så står dom där 🙁

 3. Gillar dina fredagspresenter, I love.
  På tal om flygfä, så har vi på kolonin en gök som koko:ar….gulligt?? Nä inte när den koko:ar 100 gånger om dagen. Då vill man skjuta den.
  Kram Kajsa

 4. Men fy för änderna – jag hade blivit galen! Hade fiskmåsar utanför en vår och de skrek som bara den, också tidigt på morgonen.. USCH! Cocosbulle lät ju riktigt gott, jag älskar cocos!

  1. Mumms den bullen ser kanon god ut förstår att du det var ett halleluja moment❤️ så jobbigt med en mass ljur som för ljud inte alls kul 😊

 5. Jag gillar inte flygfä! Min syster har haft ett trettiotal fåglar, ryser bara jag tänker på det. Fåglar är fina, på avstånd.
  Gillar dock namnen ni gett dem. Haha
  Hör blev det fredagsfika och fredagsbukett. Ska nog försöka införa något med tre f, jag gillar din idé så jag snor den med glädje.
  Min fredagsfika var en biskvi med bryntsmörkräm och havssalt. Så galet god!

 6. Alltså, den där bullen ser helt fantastisk ut!
  Vi har någon typ av gäss som kommer upp på vår tomt vid sommarhuset och de låter inte så mycket, men lämnar efter sig stora bajskorvar som man typ behöver hundbajspåsar för att plocka upp, ha ha! Örk!

 7. Vilken god bulle det såg ut att vara..lät som du haft en trevlig fredag fast änderna hade du ju kunnat få vara utan..Tyvärr är de inte alltid så tysta

 8. Ha ha, vi har också änder i vår damm fast de gapar inte så mycket… hos oss är det BB varje år sedan tar de sina små och traskar över vägen och nästa åker där det också finns en damm och har barnstugan där 😀😀 samma varje år.
  Däremot förfasas jag över alla fasaner som springer runt och skriker…. HUR har man kunnat förse dem med ett sådant läte???? Det är en av livets stora gåtor ( den andra är varför man ser så många ensamma skor ute på vägarna)

  1. Nu böcker ju mom grabb mig vid 5.. Men jag hade blivit galen om det var änder som gjorde det haha. Varför vet jag inte riktigt, eller jo.. De låter ju illa 😂 Håller sällan med Katrin faktiskt.. Ibland får jag rysningar i hela kroppen

 9. Irriterande när de matar önder sådär antar att de gör från balkongen och det får man inte göra hiss oss har det till l med hängt upp en lapp om det 😂

 10. Haha så drygt det där lät men jag läste med skratt 😂 vi har också änder hemma hos oss men det är som tur väldigt tysta.. Dock sliter dom på altanen där dom mellan åt lägger sig på för att vila😅

 11. Åh den podden är ju helgrym, älskar den!! Vad mysigt att handla hem lite fredagsfika, det tycker jag man verkligen ska göra så i slutet av veckan! 😀 Hoppas du haft en bra lördag också <3

Kommentera

Up ↑

%d