Jag vill ha en gammal handmålad cykel.

Hej.

Något som jag länge varit fascinerad utav är smidesgrindar och staket. Jag tycker det är så otroligt vackert med fina välgjorda och unika ting av smide. Tänk om jag skulle gå en smideskurs. Idag när jag var inne i stan på möte gick jag förbi ett så himla fint staket. Tanten med den vita lilla vovven tänkte nog att jag var knäpp som stannade och fotade det i alla möjliga vinklar. Jag vill ha en gammal handmålad cykel.

Tänk om jag skulle gå en smideskurs.

Jag hittade Gränsfors Bruk som håller i kurser i olika. Gränsfors Bruk har tillverkat handsmidda yxor i mer än 100 år. Kurserna finns in olika svårighetsgrader beroende på tidigare erfarenhet. Min erfarenhet är ju noll så jag får garanterat börja från början. Inte för att jag tror att jag ska lära mig allt jag behöver för att skapa sånt som jag tycker om att titta på.

img_8579

Jag vill ha en gammal handmålad cykel.

Förr minns jag att det var så coolt att fixa en gammal damcykel som man kunde handmåla efter eget tyckte och smak. Jag fick tyvärr aldrig någon sådan cykel då. Men idag när jag gick förbi alla cyklar vid Södra Station fick jag en ny längtan efter en sådan cykel. I år måste jag bara få tag på en gammal cykel som jag kan måla i min egna stil.

Har jag någon läsare som vet var man kan finna dessa skrutt cyklar lättast? Snälla skicka en pling så jag får lite tips och idéer på var jag ska börja leta. Visst var denna i aprikos fin! Men min ska bli i två färger är planen nu. Om jag får tag på en sådan cykel lovar jag att visa er resultatet både före och efter.

img_8580

Nu ska jag sluta svamla. Ni har redan fått ta del av två drömmar och jag vill ha saker. Vi hörs imorgon alla Sötnosar!

pus

♥ ♥ ♥

 

 

 

12 thoughts on “Jag vill ha en gammal handmålad cykel.

Add yours

  1. Kolla med kommunens insamling av cyklar, borde st om Stockholms kommun har sådana på kommunens hemsida..Här i Uppsala samlar de in övergivna cyklar och säljer ut ett par gånger om året billigt så där brukar man kunna hitta fynd..hoppas du får tag i någon cykel som passar..kul med egna projekt..

  2. Jag älskar också smidesgrindar och annat i smide, så otroligt vackert. När vi köpte gården hittade vi en sådan grind upp på logen…sen har vi alla fönsterna i loge och stall som jag skulle vilja plocka ner och göra något mer av, t.ex. speglar…men de behöver ju vara på sin plats.
    Jag tycker också om egendesignade/målade cyklar….de brukar liksom alltid pigga upp lite grann när man ser dem

  3. Åh vill också ha en sådan cykel hade gärna gjort iordning den själv och målat den rosa hehe. Tycker också du ska gå en kurs varför inte säkert jätte kul om det finns i olika svårighetsgrader så nybörjare också kan vara med.
    Hoppas du får en fin dag

  4. Just handmålat gör ju allt lite mer speciellt och personligt skulle jag ändå kunna tänka mig, och att bli påmind om det gör ju inte suget mindre haha! Älskar den rosa :> <3

  5. Den cykeln var verkligen jätte fin! Jag hade en liknande för ca 3 år sedan som tyvärr blev stulen… aldrig får man ha något ifred! Hoppas du hittar en gammal cykel 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: