Meditera på promenaden.

Hej Hej.

Gå raka vägen mot inre balans genom meditativa promenader. Jag har läst om att många gör meditation medan de är ute och promenera. Själv har jag inte vågat mig på att testa ännu. När jag mediterar har jag alltid gjort det liggande i sängen. Idag testade jag att göra den korta meditationen som jag brukar göra medan jag gick min lilla runda. Det nya för mig kanske blivit att. Meditera på promenaden.

img_8564

Meditera på promenaden.

Att meditera medan du promenerar kräver ansvar och viljestyrka. Det är inte lätt att isolera oss från ljudet av våra omgivningar och vrålet från städerna, och än svårare att tysta sinnet. Att börja gå utan att ha ett konkret mål i åtanke hjälper oss att verkligen njuta av den enkla rörelsen. Vi går bara för njutningen av att gå. Jag valde att gå i skogen min korta lätta runda som jag skulle kunna gå i sömnen. Allt för att försöka sola bort intryck och kunna hålla fokuset inåt.

img_8568

Sägs likna en rastlös apa.

Det mänskliga sinnet sägs likna en rastlös apa som konstant hoppar från gren till gren på en kaotisk, nervös och oproduktiv resa enligt Utforskasinnet.se. Utan att veta hur går vi vilse i våra egna labyrinter. Om vi trots det lyckas lugna nervositeten genom rytmen av våra ben och andningsmönstren som betonas av kadensen hos varje steg, kommer vi medvetet kunna kontrollera våra tankar.

Gå långsamt för att finna rytmen.

Jag kände att jag behövde gå i en lagom takt som kändes rofylld. Många gånger behöver man nog inte ens göra en meditation. När man går flödar allt i kroppen. Jag satte mina lurar i öronen och började lyssna på Anna-Lena som kvinnan heter som jag mediterar med via hennes inspelningar på Storytel. Det som jag trodde skulle vara svårt så som att hålla fokus på hennes röst var enklare än vad jag trott. Säkert mycket eftersom jag hittade en lugn rytm i min gång och att jag inte valde en runda som är fysiskt ansträngande. Skönt och lugnade var det allt att rikta min uppmärksamhet inåt men hur det kommer påverka mig är förtidigt att säga.

Personligen kommer jag fortsätta att testa min korta meditation på 25 minuter när jag går men samtidigt fortsätta med dem jag gör hemma liggandes i sängen. Har jag någon läsare som mediterat medan ni promenerat? Berätta gärna vad ni upplevt och hur det funkat för er.

img_8571

bra

11 thoughts on “Meditera på promenaden.

Add yours

 1. Oj vad spännande! Det här verkar så svårt dock. Tror det är bra, som du har gjort, att börja med att meditera hemma i ensamhet innan man ger sig ut och mediterar under en promenad. Tycker det verkar riktigt spännande dock!! Kanske är något man ska börja testa 😀 // Petra Elisabeth

 2. Jag har insett mer och mer att det är i skogen jag verkligen känner ett lugn inombords liksom, känns så bra att ta promenader och reflektera om saker och ting om jag förklarar mig rätt! Gillar verkligen att man kan hitta mycket bra på Storytel och har den senaste tiden använt mig av Nextory, men vad heter just meditationen som Anna-Lena har ifall man kan söka? 😀

 3. Vad utmanade. Men säkert bra. Din nya grej nu alltså 😊. Som jag som börjat lite & då att ta promenad på morgonen innan frukost 😊. Kram❣️

 4. Vilket intressant inlägg! Jag har aldrig ens tänkt på att man kan meditera medan man går… men kan tänka mig att det är en utmaning 🙂

 5. Jag brukar meditera när jag promenerar och tycker det fungerar riktigt bra. Med lite övning så fungerar det lika bra att meditera överallt..de där ljudböckerna på Storytel är bra..men man kan också föreställa sig en bild och hålla tankarna på just den känslan som bilden ger, kräver massa övning men ju mer man mediterar desto fler användningsområden finns det..skön avkoppling

 6. Jag har aldrig att prova att meditera jag vet att man kan göra det i yogan så det är absolut något jag kommer att prova när jag gör lite yoga hemma i dag <3

 7. Jag har aldrig mediterat på det sättet när jag promenerat men kanske skulle prova. Har storytel så vilken är det du lyssnar på? Anna Lena har jag inte hittat.

  Jag brukar alltid lyssna på musik, det är mitt sätt att koppla av men det är ju inte riktigt samma sak

 8. Jag skulle verkligen vilja bli bättre på det här att kunna vara mer i nuet eller ta tillvara bättre på promenaderna i skogen, men jag håller verkligen med om det du skriver- det är SÅ SVÅRT! Andra tankar kommer ständigt och tar över uppmärksamheten man egentligen vill lägga på lukterna och fågelkvittret.
  Superbra inlägg verkligen!! <33

 9. Ja du har en läsare som mediterar men inte på promenad utan också liggandes i sängen, jag mediterar innan jag lägger mig oftast för att enklare kunna somna och komma till ro. För mig funkar det 🙂

Kommentera

Up ↑

%d