Ingen fredag är den andra lik.

Hej.

Igår fick det bli en dag borta från bloggen. Jag fick liksom inte till det med att sätta mig och skriva något nytt. Därför var det superkul att se att så många hälsat på hos mig trots allt. Det var ju fredag igår fast det nästan kändes som om det var söndag hela dagen. Ingen fredag är den andra lik.

Ingen fredag är den andra lik.

Visst är det härligt när man tar sig en funderare att ingen dag är den andra lik. Gårdagens fredag blev en lugn en men ändå bra i mina ögon fast regnet öste ner nästan hela dagen. Verkligen tur att solen skiner idag så jag förhoppningsvis får ner min potatisar i jorden snart.

Fredagsfokus – baka bröd och lyssna på ljudbok.

Planen var att jag skulle tagit ryggan på och gått en härlig promis i skogen med kaffetermosen där bak. Men i ösregn fick jag tänka om och satte igång och bakade ett Grekiskt bröd och började lyssna på Anna Svensson och hennes bok ” Är du ensam?. Anna är en bloggvän till mig som debuterat som författare nu i dagarna. Det är verkligen spännande att få lyssna på hennes debutroman.

Som alltid när jag ska följa recept så gör jag om på mitt eget sätt. Så blev det även igår. Istället för oliver tog jag med rivna morötter i degen. Och så bytte jag ut timjan mot oregano. Timjan tycker jag doftar gott men smaken och jag går inte ihop. Brödet tog enormt lång tid att baka men attans Amalia vad det doftade gott i hela huset och det smakade gott. Så gott att jag gjorde en potatissoppa till så nu är lunchen redan fixad inför idag. Det var nämligen redan bokat att det skulle ätas tacos här hemma igår.

Att gå runt med en ljudbok i öronen eller något annat spännande är verkligen rofyllt och bästa egentiden medan man eller jag då gör något annat kul.

img_8508img_8512img_8513img_8514

Fredagsfika – Fika framför en film är toppen.

Jag gillar verkligen när det finns gott hembakat i frysen så som det alltid gjorde när jag själv var barn. Igår tog jag fram några chokladsnittar och satte mig med en god kaffe och kikade på film. Bästa fikastunden när man bara vill stanna hemma.

img_8511

Fredagspresent – Från Åhlens till mig.

Jag har säkert sagt det en miljon gånger att jag gillar att kika in på nätbutikernas rea sidor. Där har jag genom åren gjort massvis med bra fynd. Eftersom jag valde en hemmadag igår fick det bli att shoppa fredagspresenten från nätet. Åhlens är en butik som jag alltid gillat massor. För 106 kr fick jag med mig flera bra och fina små saker i m in present.

1maj1

trevlig-helg-frn-mig_57941199_511e0c189606ee2d7c3a676c

♥♥♥

17 thoughts on “Ingen fredag är den andra lik.

Add yours

 1. När det luktar gått i hemmet & det blir gott. Så då är det värt att det tar lång tid att nu i detta fall. Baka brödet 🥖😊. Att lyssna på bok är mycket skönt att göra. Vad handlar boken om??
  Att se film & tugga på något gott är mysigt. Vad såg du för film?
  Att ge presenter till sig själv blir man glad av 😀det livar upp lite i livet. Kram❣️

 2. Låter som en alldeles ypperlig fredag. Dessutom fredags present, vilken rolig idé.
  Igår körde vi satt action och så tittade jag på Sophie Ellis Baxters fredagsdisco på Youtube.

  Kram Kajsa

 3. Låter som en härlig fredag! Hembakat fanns alltid hemma hos oss när jag var liten. Jag försöker att alltid ha något i frysen men det äts upp snabbare än jag hinner baka.
  Chokladsnittar har jag inte gjort på många år. Hmmm kanske får baka i veckan.

 4. Brödet såg verkligen jätte gott ut! Är ju så kul att baka och sätta sin egna touch på det! Ska själv göra mig en god kopp kaffe nu! Härligt att fynda lite 🙂

 5. Det receptet ska jag prova! Det lät underbart, själv älskar jag också när det är riktigt välfyllt! Vad underbart det är att läsa att du tar hand om dig! Hoppas du får en lika fortsatt fin helg!

 6. Jag missade detta med FFF totalt i fredags. Är helt veckovill just nu. Hembakt är alltid så gott tycker jag

 7. Så mysigt att baka lite. Perfekt nu när man mest är hemma. Bröder ser gott ut. Det är s så gott när det är lite i.

 8. Ibland kan det faktiskt vara mer behövligt med en dag borta från bloggen än man tror! Hembakat är rena lyxen att ha, och det smakar så betydligt mycket bättre än om man köper 😀 Dock önskar jag att jag kunde baka och laga mat haha! <3

 9. Håller helt klart med dig att gå med en ljudbok i öronen är verkligen en bra och härlig avkoppling. Vad gott brödet ser ut att vara 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: