Sockersuget vann över mig igen.

Hej.

Alltså hur svårt ska det vara att undvika socker och choklad? Tvär svårt för mig i alla fall. Jag har i och för sig alltid varit en sockerråtta vilket betyder att jag har låg ämnesomsättning och lågt blodtryck. Fick lära mig massor om det när jag varit gravid och blodtrycket sjunkit ännu mera och så vidare. Sockersuget vann över mig igen.

”För att reda ut lite så är jag organisatören och världsmästare på att ha struktur i livet. Det är inte där felet ligger utan i att energibalansera när energin och orken inte längre finns.”  En komplettering till föregående inlägg.

Sockersuget vann över mig igen.

Typiskt att det inte fanns en ända liten godisbit eller kaka igår när suget blev som värsta. Jag skulle kunnat laga bananplättar men det orkade jag helt enkelt inte. Så jag satte igång och bakade Chokladsnittar. Ska jag vara riktigt ärlig med er så blev det många bitar deg i magen innan de kom på plåten. Men vad gjorde väl det? Det blev i alla fall många kakor som hamnade i frysen.

img_8492img_8491img_8489img_8488

Minskar krom sötsuget?

Att äta mindre socker står på de flestas att göra-lista när det kommer till matvanorna. Tänk om det var så enkelt att det räckte med en tablett mot sötsuget.Då kan ni ju gissa på att jag skulle mumsa dessa tabletter…..

Mineralet krom har länge ansetts kunna minska vårt sockersug. Enligt dietisten Sofia Antonsson på Belly balance ”kan inte krom luta sig mot någon forskning som styrker att det gör oss mer motståndskraftiga mot sockret. Däremot finns det studier som visar att det kan påverka insulinet”.

Insulin är självaste nyckeln som låser upp cellerna och släpper in sockermolekylerna. Har man för lite krom i kroppen är det svårare att få in sockret i cellerna och vise versa. Tydligen så ska kroppen koppla  fel mellan sug- och törstsignalerna. Det är inte alls ovanligt att man känner ett sug efter socker när man egentligen är törstig. Ska det verkligen stämma? Känns tveksamt för mig men väl värt att prova. Så idag kommer jag dricka ännu mera vatten. Måste bara se till att få hem lite färska citroner, lime och andra frukter som jag kan smaksätta vattnet med.

bra

 

 

9 thoughts on “Sockersuget vann över mig igen.

Add yours

 1. Haha Du hade inte orken till att ställa dig att göra bananplättar men att baka orkade du .Förstår att du inte kunde låta bli smeten det kan inte jag heller..Jag dricker väldigt mycket vatten men har ändå sötsuget så det stämmer nog inte på mig

 2. Du är inte ensam om det 🙂 Är en sockerråtta, men har högt blodtryck. Fattas det crome i kroppen så vet jag att man kan bli sötsugen. Du kom ju däremot med en förklaring till varför 🙂 Stress triggar igång det också fick jag lära mig. Sen får man nog det söta med modersmjölken. Den är ju riktigt söt 🙂 Vi mår bra av söta smaker helt enkelt.

 3. Chokladsnittar är ju så himla gott..fast det kan du ju vara värd ibland..Inte lätt att stå emot sötsug..själv brukar jag ta 1 stort glas vatten..fungerar för det mesta men inte alltid när man blir sugen på sötsaker..

 4. Socker är galet lockande. Jag tänker ofta att idag eller imorgon ska jag inte äta godis eller kakor …så bjuds det på jobbet, eller så har man glömt det när man går förbi godis hyllorna…såååååå svårt att låt bli!
  Dina chokladrutor ser smarrig ut och jag hade gärna tagit en eller två
  Kram Kajsa

 5. Det där med sockersug är inte lätt. Tog flera månader för mig att bli av med mitt. För mig hjälper det att äta regelbundet och mellis mellan måltiderna.

  Men dom där kakorna är inte dumma 😋 Min farmor gör dom och finns dom hemma blir det lätt att jag stoppar i mig några stycken 😅

Kommentera

Up ↑

%d