Lite närmre min mormor.

Hej.

Jag har en konstig känsla i hela kroppen. Vilket jag haft sedan jag höll det stora bruna kuvertet i handen vid lunchtid. Känslan är svår att beskriva samtidigt som den är upplysande och lite befriande. Lite närmre min mormor. Jag har aldrig träffat min mormor i verkliga livet. Hon gick bort när min mamma var 12 och skulle fylla 13 år.

Lite närmre min mormor.

Ända sedan jag var liten har jag fått höra att jag skulle vara så lik min mormor som person. Vilket gjort mig enormt nyfiken eftersom jag aldrig fick träffa henne IRL. Däremot så har hon på senare tid kommit till mig under meditationer. Ja jag har en medial förmåga vilket även min bror har. Vi är nog båda två lite skraja för den förmågan och trängt bort den länge och väl.

Efter samtal med ett medium om min förmåga och mina möten fick jag tipset att söka efter sanningen så långt jag kunde om min mormor. Sagt och gjort påbörjade jag den resan strax innan påsken. Redan vid andra samtalet fick jag en del information. Idag damp det bruna kuvertet med all den information som det går att få fram om mormor ner i brevlådan. Denna fredagens fokus förstår ni säkert legat på att tyda, sätta mig in i och lära känna mormor. Varför blev hon sjuk? Hur mådde hon egentligen i livet?

Ni förstår säkert att det snurrar bra i mitt huvud redan nu när jag knappt kommit halvvägs. Såklart mamma berättat en massa utifrån så som hon minns mormor. Tänk er in i känslan att när ni kommit in i gamla sjukhusjournaler på sidan 3 av över 50 finna svaret varifrån Marcel fått sin periodiska feber. Den känslan var annorlunda måste jag säga. Finaste mormor Gulli om vi bara fått lära känna varandra på riktigt.

img_8411img_8410

Fredagspresent har jag också fått.

Jag åkte iväg en sväng innan lunchen idag. Planen var att svänga förbi Zetas men det var tvärstopp på E4 efter en krock så jag vände om och svängde in på Bauhaus. Där jag hittade bästa fredagspresenten jordgubbsplantor till landet som är på G. Imorgon måste jag bara köpa hem mera bra jord och sätta dem. Kanske inte den roligaste men bästa för mig som nördar på allt vad trädgård och växter heter just nu.

img_8400img_8401

Fredagsfika med massor med choklad.

Planen var att ta en fika på Zetas men så blev det som sagt inte idag. Därför nöjde jag mig med att mumsa chokladbitar medan jag lärde mig om mormor. Inte alls helt fel. Allt behöver inte så exklusivt utan blir minst lika bra med det enkla och lilla. Allt handlar om tillfälle och känslan.

img_8406

Väntar in R så vi kan dela fredagsbubbel.

Snart dags att fixa eller i alla fall börja laga maten. När R kommer hem ikväll så blir det äntligen fredagsbubbel. Bubbel på fredagar har blivit ännu en grej på fredagar för mig som jag inte ruckar på alls. Snart är det nog dags att lägga till ännu ett F i raden med FFF.

img_7876img_7873

♥♥♥

 

 

 

16 thoughts on “Lite närmre min mormor.

Add yours

 1. Vad spännande med din mormor även om jag förstår att du gärna hade fått lära känna henne i verkliga livet. Min mormor fyller 93 i år och är en liten stålgumman även om man är lite smårädd hela tiden och vet att hon inte kommer finnas för alltid…

 2. Har inte tänkt på att man kan få ut journaler från avlidna personer. Intressant ifall du fick ut några svar du ville ha.
  Choklad är minst lika gott som fika!

 3. Nu blev jag nyfiken, kan man begära ut sjukjournaler när personen har dött? Skulle gärna vilja läsa min morfars eftersom han och jag har samma sjukdom.
  Låter som en bra fredag även om den blev lite annorlunda än du hade tänkt.

 4. Vi satte jordgubbar förra året som jag tyvärr inte orkade hålla på med så jag tog bort dom haha

 5. Vad roligt att du får lära känna din mormor i alla fall fast det inte är i verkliga livet.
  Nej så länge det går så tycker jag inte du ska rucka på bubbel varje fredag 😊 härligt att skapa nya fredagsmys eller vad man säger 😊..

 6. Men vad spännande! Såg att Mirre undrat om foton, och det undrar jag med – är ni lika till utseendet?
  Här blir det en tur till blomsteraffären idag, sonen vill tydligen plantera gurkor idag!

 7. Vad roligt att du kan lära känna din mormor på det här viset och kanske få lite mer klarhet varför hon gick bort❤️ härligt att läsa vad du lägger till i dina fff det enkla kan vara godast i bland 😊

 8. Visst hade du bara fredagspresent i början? Bubblet varje fredag funkar inte här då jag tillbringar varannan fredag kväll på jobbet.

 9. Härligt att kunna få veta lite mer l din mormor. Hur lyckades du ut godkänt få ut journaler ? Jag är oxå skrek när det kommer till medium o såmnt tror jag oxå e lite mottaglig till sånt då jag har Upplevt saker

 10. Så gott med choklad och ja det är kul med släktforskning..åh! Jordgubbsplantor måste jag också skaffa och plantera..lycka till med trädgårdsfixandet🙂

 11. Men så spännande att få den möjligheten att få veta mer om din mormor. Jag har haft lyckan att få lära känna alla mina mor- och farföräldrar i livet, men om jag inte gjort det känner jag att det är en möjlighet jag hade velat ta också. Mysigt att det blivit en tradition med fredagsbubbel också. Det låter inte alls fel 🙂

 12. Min farmor var min hjälte och förebild i allt. Jag kan ff känna hur jag sitter i hennes knä med huvudet på hennes enorma bröst. Jag känner fortfarande doften av henne. Jag hade gärna sett hennes medicinska historia för att lära känna mer. Jag förstår din känsla <3

Kommentera

Up ↑

%d