Skiträdd och dåligt samvete för en groda.

Hej.

Wao vad underbart måste jag ju som alla andra på nätet skriva om vårt underbara sommarväder. Tänk att jag redan nu levt i shorts och linne på baksidan i tre dagar i april. hur bra låter inte det säg? Skiträdd och dåligt samvete för en groda. Jag blev riktigt tokrädd när denna jätte till groda kom krälande över inte alls långt ifrån mig igår.

Skiträdd och dåligt samvete för en groda.

I lugn och ro låg jag i ena solstolen med en kaffe och svarade på mail när jag hörde att det prasslade i gräset. När jag väl såg vad det var for jag upp och ställde mig i solen och gormade (enligt ena sonen). Jisses så rädd jag blev. Det var ju inte heller någon liten groda alls.

img_8336

Första året som vi bodde här i huset 2007 tror jag det var som det var ett riktigt grodår. Hela gatan var full av överkörda grodor och grodor som hoppade runt runt. Då kanske man blev lite van men inte nu inte.

Vågade följa efter.

Fast med en pinne i ena handen såklart. För tänk vad en groda skulle kunna göra med mig som är så liten eller inte. Söt eller inte? Nej den var inte alls söt. Bara en fet groda som skrämde slaget på mig. Jag vågade jaga den bort mot grannen tomt. Men grodan var inte så bra på att hoppa högt så jag fick allt få hen att svänga in till Magnus via buskarna istället.

img_8338

Dåligt samvete.

När groda där och då vände och börja hoppa mot mig igen fick jag nästan panik och sparkade grus mot den. Fy på mig så gör man inte, jag vet. Men jag fick panik och gick väl in i försvarsställning eller vad man nu ska kalla det. Till slut fick jag över grodan till grannen och kunde andas ut. Så kan det gå när de vardagliga problemen blir på tok för stora och rädslan tok över. Att jag ens vågade fota grodan är en stor eloge för mig.

Nu kör vi på lite onsdag istället.

10a

 

 

 

 

7 thoughts on “Skiträdd och dåligt samvete för en groda.

Add yours

 1. Tycker de är ganska söta faktiskt men det beror nog på att jag växte upp på en bondgård..Förstår att det inte kändes lika trevligt för dig med den ovälkomna besökaren..Tror dessutom att det är en padda eftersom den är så stor..länge sedan jag såg en sådan..fina bilder du tagit..

 2. Såg detta framför mig och här ligger jag på Hagabadet och skrattar för mig själv. Tack för att du gjorde min dag.

 3. Men så stor den såg ut! Förstår att du blev rädd när du låg och solade i godan ro och så dök den där upp! Överraskningsmoment brukar ju inte vara så trevliga hihi

 4. Detta trodde jag absolut inte om dig.Min sambo är precis likadan och blir väldigt liten när han får syn på en padda.Själv har jag fått bära i väg flera stycken genom åren för att hunden inte skulle bita paddan. Nu har vi ingen hund så i år ska det bli kul att se sambon springa för livet

 5. Det är underbart detta väder ☀️😃😃.
  Så som du skriver låter det lite kul 😄. Men jag själv skulle hoppa högt jag med.
  När jag var liten så hade mormor & morfar hos sig ett gossedjur som var en groda 🐸. Den stack ut tungan när man tryckte på den. Jag var LIVRÄDD för den.
  Grodan/paddan var inte liten heller!
  Jag hoppas att du har lugnat dig.
  Kram❣️

Kommentera

Up ↑

%d