Vad är det vi inte förstår?

Hej.

Corona hit och Covid19 dit. Jag blir så trött på det på många sätt måste jag säga. Idag blev jag till och med riktigt förbaskad för första gången. Som sjuk i alla influensa liknande symtom har vi ett ansvar. Vad är det vi inte förstår? Det handlar om alla andra men inte om mig. Tänk om och gör rätt säger jag bara.

Vad är det vi inte förstår?

Alla har vi åsikter och tycker och tänker kring hur vi och samhället i stort ska förhålla sig till Coronaviruset. Så kommer det alltid vara precis som med allt annat. Vi tycker och tänker olika helt klart. Jag är inte någon som förespråkar att stänga ner skolor och Sverige överhuvudtaget. Tror inte på den melodin helt enkelt.

Sverige säger klart och tydligt att om någon har följande symtom och känner sig sjuk är det hemma karantän som gäller. Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner om förkylning eller influensa, med feber och hosta. Stanna hemma när du har symtom som påminner om förkylning eller influensa. Undvik att träffa andra än dem du bor med. Det gäller även om symtomen bara är lindriga. Viktigt att följa rådet att stanna hemma eftersom symtomen kan bero på covid-19.

16a

Om man som separerad förälder blir sjuk.

Om man som separerad förälder blir sjuk i infektionssjukdom hur gör man då med varannan vecka barnen? Ska barnen kunna komma och gå mellan sina föräldrar om ena är frisk och den barnfria föräldern är sjuk? Ska man ställa upp som barnvakt eller passare om man är hemma sjuk när andra föräldern behöver hjälp med sina barn?

Om man som ensam eller gammal inte har någon.

Om man som ensam eller äldre inte har någon nära sig som kan handla eller gå ärenden åt en eller inte förstår sig på de olika digitala matbutikerna. Är det då okej att hen som har feber går till ICA och köper lite nödvändigheter om hen stannar inne därefter?

Det finns så många kryphål.

Hur vi än vrider och vänder oss så finns det alltid kryphål och en hel del människor som säger fast de har symtom och är lite sjuka – Men jag känner mig inte så dålig!

Vad är det de människorna inte förstår? – Men det är inte säkert att jag har Corona bara för att jag har feber.

Nej det må vara sant men långt ifrån alla med lindriga symtom testas för de resurserna har Sverige inte och kraften ska såklart ligga på dem som är verkligt sjuka och behöver vård. Men grejen är den att Sverige bryr sig inte om du inte känner dig så dålig. Vi bryr oss om att andra inte ska bli sjuka vare sig det är i Covid19 eller i någon annan sjukdom som smittar. Vad är det vi inte förstår?

Riktigt förbaskad för första gången.

Det är inte ofta som jag blir sur för olika åsikter men när ren dumhet styr människors handlande blir jag förbaskad. Jag hade en diskussion igår med en person som resonerade lite så att jag mår ganska okej, ingen vet om det är Corona eller inte och jag skulle bara handla lite. Som sagt jag tror inte på att stänga länder eller är till och med frågande hur det blir för alla som satts i karantän och inte är sjuka när de ska ut i samhället igen. Hur ska de möta samhället med alla våra partiklar och virus? Har de något immunförsvar kvar efter karantänen?

Däremot är jag övertygad om att alla de som är sjuka eller känner av symtom ska inte vistas ute i samhället just nu. Sunt jäkla förnuft helt enkelt. Var lite rädd om dina medmännsikor. Med undantag för alla som kan garantera att det är deras pollenallergi / allergi som spökar just nu såklart.

Covid19 fick ett ansikte.

Det tog hårt i mitt hjärta igår när vi alla möttes av den tragiska nyheten att Adam Alsing avlidit i Corona. Han som varit min morgonkompis i bilen och under tidiga promisar i flera flera år. Adam kommer vara saknad av många många människor. Mina tankar går till hans nära och kära.

img_8268

25g

 

 

 

 

 

 

10 thoughts on “Vad är det vi inte förstår?

Add yours

 1. Ja det var ett wake-up-call för många igår tror jag. Jag hoppas i alla fall det. Min kusin kom hem från intensiven igår. Min systers svärfar har dött i Corona. Nu börjar jag bli rädd på riktigt. Varit orolig innan men nu är det rädsla

 2. Vi pratade om det häromdagen. Jag har problem med mina bihålor och var precis påväg till läkare med det innan corona. Därför är jag extremt noga med varenda liten förändring. Tempar mig varenda dag, och var faktiskt hemma då den steg 0,3 grader. Då hade jag 36,7. Ingen feber utan mer en förändring. Sen blir jag skogstokig på folk som delar allt, och sen gör precis tvärtom. Vi bör inte resa nu, inte sätta oss på överfulla restauranger, inte knö i affärer osv. Däremot håller jag med dig. Är så emot en nedstängning. Undrar vad som händer då våra grannländer släpper karantänen? Blir som korna på kosläppet efter att ha varit inne i flera månader.

 3. Jag är ju i samma situation som du vet och jag säger detsamma vad är det dem inte förstår i allsin dar? Det är enkla regler vi kan följa och visst som du säger det kan vara så att man är ensam och inte har någon sådär på just ngn kontaktlista att ringa. Men man borde vara bundis med ngn granne eller så som säkerligen skulle ställa upp. En äldre herre frågade oss om vi kunde handla åt honom,en i trapphuset och vi känner inte honom, men han hade väl inte så många att fråga och klart man ställer upp. Samt i det fallen med att hålla sig hemma då man är sjuk och såklart inte ta hem barnen då om man är separerad det är en självklarhet att man inte gör. Det finns ju flera st som kan ha blivit smittade då. En själv, barnen, den andra föräldren, kalsskamrater, lärare. Istället för att det bara kunnat varit en. Jag har ju varit hemma med Bellis i över en månad fram tills i tisdags och vi har inte låtit oss och henne träffa ngn. Man måste faktiskt anstränga sig, för annars tar aldrig det här viruset slut och det vill vi nog alla.

  Hur svårt ska det va?

 4. Var hemma om man har symtom eller är sjuk – självklart,
  men jag är inte heller nån som förespråkar att man ska stänga ner skolor.
  Var tråkigt att läsa att Adam avlidit – men det är många som har det. – och snart lär vi alla känna någon som gått bort.
  vilket är jätte tråkigt.
  men sunt förnuft måste ju råda är man sjuk är man hemma.

 5. Det var typ först igår efter beskedet om Adam som det kom nära för mig. Det kom som en chock!
  Det är svårt med dem där kryphålen. Hur man gör då. Kram❣️

 6. Jag säger detsamma är man sjuk då ska man stanna hemma smitta inte andra för man vet aldrig. Tycker det är tråkigt att vissa människor inte förstår. Det är så tragiskt att han gick bort <3

 7. Jag håller verkligen med, Corona fick sig ett ansikte igår. Såklart tycker jag fruktansvärt synd om alla som dött i världen i sviterna av viruset men till skillnad från Adam är de andra bara siffror. Nu kändes det så mer påtagligt! Man kan ju faktiskt bära på viruset även om man inte visar några symptom så man bör ju tänka sig för oavsett om man är sjuk eller inte.

 8. Jag håller med dig till 100% och känner precis likadant! Det är inga svåra riktlinjer vi har givits så att strunta i dem är enbart på grund av ignorans, egoism och dumhet. Jag blir galen!

 9. Det är tråkigt att han gick bort. Ingen ska behöva dö utav denna sjukdom och man ska vara medveten och följa regler .

  Jag är less bara jag får kommentarer om Corona då tex medition inte alls handlade om Corona i mitt ärende … folk tror än massa utan att veta sanningen .

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: