Nyckeln till frihet.

Hej.

Wille har ett par veckor påmint mig  om att jag minsann var tvungen måste se filmen – Nyckeln till frihet. På påskafton blev det dags att äntligen se den. Jesus vilken bra film. Jag brukar inte vara den som skriver inlägg utan bilder som inte är mina egna. Idag trotsar jag det och tipsar om en film.

13a

Nyckeln till frihet.

”Nyckeln till frihet” är världens bästa film. Det har framröstats på flera sidor och i hela filmvärlden. Moviezine säger att ”Nyckeln till frihet” är som besöka ett japanskt tvagningsbad som slutar i att du blir helt dyngblöt och avskrapad. Det är en fullständig attack mot hela ens känsloregister och en otroligt bra sådan.

Filmen ger en tankeställning om livet. Man kommer tänka på sitt eget liv, vad som är rätt eller fel, på hur man når försoning.

13b

Filmen handlar om.

Den unge bankmannen Andy Dufresne får livstids fängelse efter ett mord på sin hustru och hennes älskare. Ttrots att han hävdar att han är oskyldig. Andy hamnar på det beryktade hårda Shawshank-fängelset i Maine vilket styrs med järnhand av den fanatiskt religiöse anstaltschefen. Tillsammans med den brutale vaktchefen Byron driver han ett skräckvälde innanför murarna. Andy försöker bida sin tid med att studera i fängelsebiblioteket. En dag får Andy veta att en nyanländ fånge kan hjälpa honom att få målet omprövat.

pus

 

 

 

10 thoughts on “Nyckeln till frihet.

Add yours

  1. Den filmen är verkligen underbart bra! Tror den är den högst rankade filmen på IMDB vilket säger en hel del! Hoppas du får en bra måndag ☺️ // Petra Elisabeth

  2. Intressant tips.
    Kul att du fick möjlighet att se den.
    Gillar feelgood-filmer så får väl ta och lägga den i listan för en regnig dag.

  3. Jag känner igen titeln och att det är en film som många säger är bra men jag är osäker på om jag verkligen har sett den. Ingenting jag känner att jag måste titta på nu, men vem vet, i framtiden kanske =)

  4. Har sett den ett par gånger En riktigt bra film. Kanske dags att se den snart igen.

  5. Jag har faktiskt inte sett den filmen än, men har hört från flera håll att den ska vara helt fantastisk. Jag får ta tag i att se den någon dag nu när läget är lite lugnare på jobbet.

  6. Åååå de är en Freeman film 🙂 Älskar hans filmer. En grymt bra skådis.

Kommentera

Up ↑

%d